Ивет Лалова с отличен резултат на 100 метра на световното първенство в Пекин

Ивет Лалова се класира за полуфиналите в спринта на 100 метра на световното първенство по лека атлетика в Пекин. Най-бързата българка пробяга дистанцията за 11:09 секунди и се класира с второ място от третата серия. С този резултат Ивет Лалова постигна най-доброто си време за този сезон.

ivet lalova pekinПо-бързи от Ивет в сериите бяха Мишел-Ли Аи от Тринидад и Тобаго и Мюрил Ауре от Кот д`Ивоар. Полуфиналите и финалите са в понеделник. Другата наша представителка в дисциплината - Инна Ефтимова, отпадна с време 11:50.

"Чувствах се добре и се радвам от постигнатото при бягането си. - каза след спринта Ивет Лалова - В една такава серия и късметът има своето значение. Стискам палци той да бъде с мен и на полуфинала. Ако искам да се класирам напред обаче, ще трябва да вдигна нивото си. Постигнах първата си цел да направя на-доброто си бягане за сезона. Трудно е да се надявам да стигна личното си най-добро време от 10:77 секунди, но желанието ми е да се преборя за финал.

Днес следобед е финалът на 100 м при мъжете и това е една от най-големите атракции на всяко голямо първенство по лека атлетика.

Най-силно от атлетите в българския отбор до момента се представя Габриела Петрова в тройния скок. Тя е финалистка с най-добър резултат от всички състезателки - 14:44 м. Битката за медалите в дисциплината е в понеделник от 14:30 часа българско време. Петрова е дебютантка на световно първенство.

Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в китайската столица Пекин, се предава на живо в програмата на телевизия "Евроспорт" (Eurosport)

По-рано тази година Ивет Лалова показа отлично бягане на 100 метра (11:11 секунди) и на пистата в Стара Загора при Европейското отборно първенство по лека атлетика, което се проведе на стадион "Берое"

infoz autor  www.infoz.bg

На подобна тема