България на Летните олимпийски игри в Токио

България на Летните олимпийски игри в Токио

Ще се проведат ли Летните олимпийски игри в Токио? През 2013 г. Международният олимпийски комитет гласува и реши, че Токио ще бъде градът домакин на Летните олимпийски игри през 2020 г. Поради непредвидими тогава обстоятелства игрите бяха отложени и през март миналата година беше обявено, че Олимпийските и Параолимпийските игри ще се проведат през лятото на 2021 г.

Седмица след това изявление новите дати за игрите бяха решени. По последни сведения Летните олимпийски игри ще започнат на 23 юли 2021 г. и ще завършат на 8 август 2021 г. Това е идеална възможност за залагане и ако искате да разберете повече за платформите и бонусите, които можете да вземете щракнете тук.

Ще участва ли България на Летните олимпийски игри в Токио?

Страната ни ще участва на Летните олимпийски игри през 2021 г. за двадесет и първи път. До сега 14 български спортисти за спечелили квоти и шанса да се състезават и да представляват България, като все още не са свършили всички квалификации. Разпределението на квотите продължава и се надяваме българските спортисти да защитят и повече. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше предсказал, че България ще извоюва над 15 квоти за игрите в Токио и всички се надяват това да е така, и за Япония да отлетят по-голям брой спортисти, носещи цветовете на националния флаг на България. Ето и най-забележителните български атлети, за които ще стискаме палци това лято.

Ивет Лалова

Ивет Лалова ще участва на олимпийски игри за пети път през кариерата си и за жалост това ще бъде последната и Олимпиада, но в спорта нищо не се знае със сигурност. Лалова няма спечелени олимпийски медали все още и най-доброто ѝ представяне е през 2004 г. в Атина, където съвсем малко не ѝ достигна, за да спечели бронзов медал на спринта от 100 метра.

Мария Гроздева

Мария Гроздева има забележителните шест участия на олимпийски игри и въпреки че по време на Олимпиадата в Токио ще бъде на 49 години, тя ще вземе участие и в надпреварата за седми път. Гроздева вече има спечелени два златни (Сидни през 2000 г.; Атина през 2004 г.) и три бронзови медала (Барселона през 1992 г.; Атланта през 1996 г.; Атина през 2004 г.) в спортната стрелба от олимпийски игри, но на миналите игри не успя да се класира. Тази година в Токио се надяваме, че българката ще извоюва медал и ще утвърди титлата си за „най-успешен български спортист на олимпийските игри.“

demireva

Мирела Демирева

Мирела Демирева е от Стара Загора, дългогодишен състезател на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и с успехите си неведнъж е била повод за гордост не само на старозагорци, но и на всички българи. Състезателката на висок скок заслужено спечели и приза за спортист №1 на Стара Загора за 2018 г. Очакванията към нея и тази година са големи. Демирева вече има опит на Олимпийските игри в Рио през 2016 г., където тя спечели сребърен медал във високия скок. В спортната си кариера през годините има много спечелени титли, но олимпийското сребро остава най-забележителното ѝ постижение. Младата лекоатлетка ще се бори да спечели златния медал в Токио през това лято и се надяваме това да се случи и Мирела Демирева да сбъдне мечтата си.

Тайбе Юсеин

Тайбе Юсеин е състезателка по борба, която има шест медала от световни първенства и седем медала от европейски първенства. През 2018 г. тя е избрана за спортист на годината на България, заслужено признание заради двата спечелени златни медала на Европейското и Световното първенство по борба в категорията жени до 62 килограма. Класирането ѝ за Олимпийските игри в Токио стана по време на Световното по борба през 2019 г., където тя завоюва сребърен медал.

Ансамбъл по Художествена гимнастика

Художествената гимнастика е един от най-успешните, популярни и обичани спортове, в които през годините България заема място сред най-добрите в света. На миналите олимпийски игри през 2016 г. в Рио де Жанейро ансамбълът на България спечели бронзов медал, но тази година ще се амбициите са за първото място и златото. Освен като ансамбъл гимнастичките Катрин Тасева и Боряна Калейн ще представят страната ни и в индивидуалната надпревара.


Освен атлетите в спортовете, които споменахме, има още квоти, за които тепърва трябва да се състезаваме в спортни дисциплини като тенис, фехтовка, бадминтон, бокс и карате. Със сигурност ще разберем колко българи ще заминат за Олимпийските игри в Япония на 29 юни 2021 г. Въпреки че през годините винаги сме желали да виждаме повече български състезатели на игрите, се надяваме през тази година, дори и при неголемия брой на спортисти, участието на всеки от тях да бъде феноменално и те да представят България по начина, по който и самите те го желаят, като завоюват медали.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg