С какво футболът успешно завоюва позициите си на най-предпочитан спорт за залози?

Футболът сякаш ще си остане топ гледана спортна дисциплина за вечни времена. Така е било в миналото, така е и сега, а и като гледаме, едва ли нещо ще се промени. Но освен за гледане, футболът се оказва и любимият вид спорт на залагащите. Според експертите и самите букмейкъри най-много прогнози се правят на футболни мачове. В някои определени период през годината направените футболни залози надвишават като брой залозите на всички останали спортни дисциплини взети заедно.

А по време на Световните първенства по футбол онлайн букмейкърите отчитат най-висок ръст в трафика към своите платформи. Тогава е и най-мащабното покачване на броя новорегистрирани потребители в сайтове за онлайн залози.

football zalozi

Но дали футболът е спортът, на който се залага най-много само защото той е и спортът, който се гледа най-много по цял свят? Има ли и други причини футболната мания сред залагащите да изглежда толкова непоколебима и непобедима? Нека видим още няколко основания да твърдим, че успешните позиции на футбола не са случайни и вероятно ще се запазят и в бъдеще:

  1. Футболните мачове винаги са най-много на брой в спортните програми на съвременните букмейкъри. Направете си експеримент, за да се уверите в това. Още сега отваряйки тази страница https://nostrabet.com/palms-bet/ ще видите, че в този букмейкър футболните събития са най-много в общата програма с мачове, на които можете да заложите.
  2. Футболът е любима спортна дисциплина в регионите, в които спортните залози са най-развити, тоест има най-много букмейкъри. Все пак, е напълно логично да видим компаниите на първо място да задоволят местната аудитория, като предложат събития, предпочитани от местните, а чак след това да включат дисциплини, гледани в други държави по света.
  3. Футболните събития за залози са придружени с най-голям списък от пазари. На практика, най-много видове залози можем да пуснем именно на футболен мач. Това е изключително голямо разнообразие от пазари, а не само класическите за краен победител, нарушения, брой голове и т.н. Нещо повече – най-странните и екзотични типове залози са именно тук, при футбола.
  4. Но броят на толкова много футболни мачове в една страница за залози се основава и на факта, че футболните лиги и първенства са най-много на брой в света изобщо. Всяка страна си има не само своя първа лига, но и втори дивизии. Наред с тях се провеждат и много клубни шампионати и то както на световно, така и на континентално ниво.
  5. Да не забравяме, че всеки разбира от футбол. Това обаче съвсем не е само у нас. Много държави по света се наричат футболни държави. И е напълно нормално и там футболните страсти да са на високо ниво, съответно и хазартните услуги с футболни залози да са доста силно развити.
  6. Не трябва да забравяме и ефекта на бонуса. А в спортните залози, ще признаете, този ефект винаги побеждава. Искаме да кажем, че когато въвеждат по-специални бонуси, а не класически като депозитен и бездепозитен, букмейкърите са склонни да ги завъртат именно около футболната дисциплина. Много често се дават пакети с безплатни залози, но задължително на футболни мачове, организират се специални игри с големи наградни фондове, свързани с дългосрочни залози за краен победител в дадена лига и т.н.

Футболът винаги ще бъде и в сърцата, и в умовете на хората. А с развитието на букмейкърските залози, той ще си остане завинаги и в спортния фиш на играчите! А с това и темата за това на какво се дължи интересът към футбола остава като вечна дискусия, по която няма да ни омръзне да говорим.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: