AES спечели годишната награда „Едисон“ за система за съхранение на енергия чрез батерии

AES спечели годишната награда „Едисон“ за система за съхранение на енергия чрез батерии

Корпорация AES получи най-високото отличие в енергийната индустрия на САЩ – наградата „Едисон“. Тя беше връчена от Енергийния институт „Едисон“ (Edison Electric Institute) за реализацията на система за съхранение на енергия с батерии „Аламитос“. Тази система е изградена през 2020 г. и е разположена в Лонг бийч, Калифорния, САЩ.

Системата за съхранение на енергия с батерии (BESS) „Аламитос“ е първият самостоятелен проект за съхранение на енергия в САЩ, избран да замести централа за пикова енергия, захранвана с природен газ, което я превръща в първия в историята проект от този тип. „Аламитос“ BESS (100 МВт; 400 МВтч) използва технологията Fluence Advancion 5 и е една от най-големите функциониращи днес в света системи за съхранение на енергия чрез батерии. Когато е напълно заредена, тя доставя електроенергия на десетки хиляди домове в рамките на милисекунди.

aes usa

„Аламитос“ BESS не само осигурява на Южна Калифорния надеждна електроенергия в пиковите часове на търсене, като улеснява широкото въвеждане на възобновяеми енергийни източници, но и подпомага щата Калифорния да достигне своята цел от 100% безвъглеродна енергия до 2045 г., съобщиха от пресцентъра на компанията в България.

„За нас е чест да бъдем отличени с наградата „Едисон“ за САЩ за 2021 г. Заедно с Fluence сме горди да развиваме решения, които подкрепят прехода на целия ни сектор“ – заяви Андрес Глуски, президент и главен изпълнителен директор на AES. – „Изразявам нашите благодарности и към Едисон Южна Калифорния, за тяхната далновидност и лидерство, което подпомогна този иновативен проект.“

„Докато компаниите членки на Енергийния институт „Едисон“, продължават да изпълняват своите ангажименти за чиста енергия, новите технологии като Системата за съхранение на енергия на AES трансформират положително цялата електроенергийна индустрия“, заяви Том Кун, президент на Енергийния институт „Едисон“. „Инвестицията на AES повишава устойчивостта, надеждността и сигурността на енергийната мрежа, като в същото време е в услуга на потребителите и общностите, на които служи ежедневно. Адмирирам ги за тяхната иновативна работа и ги поздравявам за спечелването на тази престижна награда.“

Това е седмата награда „Едисон“ за AES, която е получила най-много такива награди от всички енергийни компании в близкото минало.


За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола“ край Каварна.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която ускорява бъдещето на енергията и е включена в списъка Fortune 500. Заедно с многото наши заинтересовани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнообразен глобален екип е отдаден на постоянното новаторство и на високите оперативни резултати, докато си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и докато продължава да отговаря на техните енергийни нужди днес.

За повече информация, посетете www.aes.com

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема