LG и Magna обединяват ресурси за разработката на електрически двигатели и компоненти

LG Electronics (LG) и Magna International Inc. (Magna) подписаха споразумението за сделката, с което се създава съвместно предприятие между двете компании. Новата компания, наречена LG Magna e-Powertrain, е със седалище в Инчхън, Южна Корея. Създаването на съвместното предприятие обединява силата на Magna в електрическите системите за задвижване и автомобилното производство от световна класа, с експертизата на LG в разработването на компоненти за електронни двигатели и инвертори.

Обявяването на изпълнителния екип на LG Magna e-Powertrain бележи ключов етап за съвместното предприятие, което ще произвежда електронни двигатели, инвертори и зарядни устройства, а за някои производители на автомобили, сродни системи за електронно задвижване.

Водещ на новата компания ще бъде главният изпълнителен директор Чонг Уон-Сук, 20-годишен ветеран на LG, който доскоро беше вицепрезидент и ръководител на Green Business на LG Vehicle component Solutions Company. Преди LG Чеонг прекарва близо десетилетие в научноизследователската и развойна дейност на Daewoo Motors.

Хавиер Перес, който е в Magna от 2016 г., ще бъде главен оперативен директор на новата компания. Той ще отговаря за надзора върху ежедневните операции на съвместното предприятие. Хавиер Перес носи почти четвърт век опит в автомобилното производство и опит за контрол на качеството на LG Magna e-Powertrain, 18 от онези години, базирани в Азия.

Очаква се синергиите в дизайна, инженеринга и производството, създадени от LG Magna e-Powertrain, да позволят на двете компании да реагират бързо на пазарните тенденции и да се възползват от нарастващата глобална промяна към електрификацията на превозните средства. Новата компания ще разработи компоненти за задвижване, които предлагат на автомобилните производители портфолио, от цялостни решения, позволяващи електрификация и функционалност, до интегриране на интелигентен оперативен софтуер и контроли в новите системи за електронно задвижване.

„Партньорството с Magna позволява на LG да разшири глобалното си производство, да предостави допълнителни бизнес възможности и да предложи синергии в областта на обществените поръчки и технологичните иновации,“ каза главният изпълнителен директор Чеонг. „Интегрираният и съвместен подход се очаква да осигури бързо за клиентите и да се възползва от бързия растеж на световния пазар на електрически задвижвания.“

„Очаква се пазарът на електронни двигатели, инвертори и електрически задвижващи системи да има значителен ръст между 2030 и 2030 г. Нашата съвместна компания обединява експерти от Magna и LG, за да предостави портфолио от електрически решения от световна класа“, каза главният оперативен директор Хавиер Перес. „Използвайки съществуващите технологии, инженерните възможности и глобалните отпечатъци, LG Magna e-Powertrain се стреми да даде възможност за напредък, който помага на автомобилните производители да постигнат някои от най-големите предизвикателства пред тях при електрифицирането на пълния им състав.“

LG Magna e-Powertrain ще се състои от повече от 1000 служители в САЩ, Южна Корея и Китай.

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен новатор в потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 77 000 души в 125 представителства по целия свят. С продажби за 2015 г. на стойност 48,8 милиарда долара (56,5 трилиона корейски вона), LG се състои от четири бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution и Vehicle Components – и е един от водещите световни производители на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е ENERGY STAR партньор на 2016 г.

Относно Magna

Magna е не само един от най-големите световни доставчици в автомобилното пространство. Ние сме компания за технология за мобилност с глобален, предприемачески настроен екип от 158 000 служители и организационна структура, разработена за иновации като стартиране. С над 60 години опит и системен подход към проектирането, инженеринга и производството, който засяга почти всички аспекти на автомобила, ние сме позиционирани да подкрепяме повишаването на мобилността в трансформиращата се индустрия. Нашата глобална мрежа включва 347 производствени операции и 84 центъра за разработка на продукти, инженеринг и продажби, обхващащи 28 държави.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24