Лазерната самобръсначка - революция в бръсненето

Започна производството на съвременна лазерна самобръсначка Skarp. Приборът работи само с лек допир до кожата и при наличието на косъм, внимателно го срязва. Важното е, че при този процес е невъзможно да се получи дори и минимално изгаряне или нараняване на кожата.

lazer razor Лазерната самобръсначка е с размерите на конвенционалната. При използване ѝ няма кожни инфекции, защото възпаленията се причиняват от микроби, които паразитират точно в наранените участъци на кожата.

Лазерната самобръсначка Skarp има и много други други преимущества - не е необходимо да се купуват износващи се и скъпи бръснещи глави, не са необходими пяна и лосиони. Бръсненето е лесно и без усещане за болка. За защитниците на природата работи и фактът, че използването на революционната самобръсначка пази и околната среда понеже няма да се налага изхвърлянето на еднократни пластмасови самобръсначки и метални ножчета. По света за една година се изхвърлят над 2 милиарда пластмасови самобръсначки и тонове консумативи за тях, произведени по химически начин.

Много е вероятно по-голям интерес към лазерния прибор за лична хигиена да проявят жените и в бъдеще със сигурност ще се появят модели, които са специализирани за използване от представителите и на двата пола.

Корпусът на Skarp е направен от алуминиева сплав №6061 и може да се използва под душа, т.е. контактът с вода не е проблем. Работи със стандарта ААА батерия в дръжката и енергията ѝ е достатъчна за един месец всекидневно използване. Лазерният лъч в уреда има време на живот от 50 хиляди часа и неговото излъчване е безвредно за очите.

При пускането на уреда на пазара беше обявена цена на новата самобръсначката от $89 (около 150 лева). Маркетинговата стратегия за лазерния уред обаче и малко особена и след разграбването на първата серия е обявена по-висока цена. Все пак се очаква лазерната самобръсначка да навлезе по-масово на пазара през пролетта на 2016 г. и тогава цената дъ бъде достъпна и за повечето българи.

lazer samobrasnachka

infoz autor  Илко Груев | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24