Дъщерята на Кърт Кобейн за първи път говори за баща си

Дори и да не се нареждате сред най-върлите почитатели на Nirvana, няма как поне да не сте дочули за филма Montage of Heck - първата документална лента за живота на Кърт Кобейн, създадена на базата на непоказван досега и одобрен за официално ползване архив. Филмът, който тепърва започва своя фестивален живот, е дело на режисьора Брет Моргън.

Създаден е в тясно сътрудничество както с останалите членове на Nirvana – Крист Новоселич и Дейв Грол, така и с дъщерята на легендарния фронтмен Франсис Бийн.

Именно покрай Montage of Heck вече 22-годишната госпожица Кобейн за първи път говори публично за баща си. Това се случва в интервю, което Франсис Бийн дава за новия брой на списание Rolling Stone.

“Всъщност като цяло не съм фен на Nirvana. Съжалявам, повече ми допадат банди като Oasis, а гръндж сцената определено не е моята сцена,” споделя дъщерята на Кърт Кобейн пред изданието.

Колкото до самия филм Montage of Heck и с какво той е по-различен от всичко, създавано за фронтмена на Nirvana до момента, Франсис Бийн разкрива: “Това е първият филм, който разказва историята на Кърт с неговите собствени думи, чрез неговата собствена естетика, през неговото собственото възприятие за света. Лентата рисува портрет на един човек, който се опитва да се справи с това да бъде човек. Когато за първи път се срещнах с Брет Моргън, му представих пълен списък с особеностите, които държа да видя във филма. Казах му, че не искам поредната история за Кърт Кобейн, изпълнена с романтика и мистичност."

Kurt CobainФрансис Бийн, която е изпълнителен продуцент на Montage of Heck, допълва пред Rolling Stone, че филмът представлява портрет на един човек, който всъщност не е искал да бъде гласът на своето поколение: "Лентата съдържа изключително голямо количество факти за баща ми, а не измислици и легенди, сдъвкани и преразказани по десет различни начина през годините. Това е разказ, разкриващ кой е Кърт Кобейн като дете, като юноша, като мъж, като съпруг, като художник. Като човешко същество.”

infoz autor Гергана Няголова, www.infoz.bg