Автори

 

ilko gruevЗа да е жив един сайт, за да има посетители и да бъде медия, са необходими постоянни грижи. Всеки ден, всеки час, година след година. За www.infoz.bg тези грижи са моя задача.

Казвам се Илко Груев и съм отговорен за софтуерната, административната и информационната поддръжка на infoz.bg.

Завършил съм Софийски университет „Св. Климент Охридски“, със специалност Българска филология и образователна степен Магистър. Работя в Стара Загора като журналист от 1991 г.

Преминал съм през различни медии и позиции в тях. Сред тези медии са: всекидневникът „Точно време за всички“ (1991 – 1993), вестник „Домино“ (1993 – 1994), вестник „Национална бизнес поща“ (1996 – 2001); Радио Стара Загора (1994 – 1996), Дарик радио (2001 – 2002). Бил съм за периоди от по няколко години кореспондент за региона на Стара Загора на вестник „Пари“, на две национални информационни агенции. Стотици репортажи, заснети и технически обработени от мен, са излъчвани в програмата на Телевизия „Европа“ от 2004 г. до сега, а също и в двете регионални телевизии на Стара Загора.

От 2002 г. до края на 2014 г. работих в Търговско-промишлена палата – Стара Загора като ръководител на връзките с обществеността на работодателската организация. И там запазих журналистическите си ангажименти, които до голяма степен бяха свързани със сайта „Икономически портал на регион Стара Загора“. След създаването му в края на 2003 г. сайтът се наложи като най-посещаваното място в интернет с информация за Стара Загора и като медия с новини, които обхващат по-широка тематика, отколкото са информациите за събитията, които са пряко свързани с дейността на ТПП – Стара Загора.

Сайтът www.infoz.bg е моя собственост, домейнът е регистриран в края на февруари 2015 г., а самият сайт е отворен за посетители в първите дни на април (повече за идеята, с отговор на три въпроса).

 


* * *

veneta asenovaАз съм Венета Асенова и съм част от екипа на информационния сайт www.infoz.bg. Живея в комфорт с журналистическата професия вече 20 години. Голямата ми школа в професията е Общинското радио в Стара Загора, което вече не съществува. Работила съм в радио „Плюс“, „Дарик радио“, радио „Нет“ и като кореспондент на различни национални вестници. Автор съм на хиляди информации, интервюта и репортажи, публикувани и излъчени в печатни и електронни медии.

С колегата ми Илко Груев сме кореспонденти на Телевизия „Европа“ и изпълняваме задачите си с удовлетворение вече 15 години. Едновремено с това работихме заедно и в медийния екип на ТПП – Стара Загора.

Завършила съм Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София, специалност Класическо пеене, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и Свободен факултет по журналистика в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

Опитът, който сме натрупали, ще насочим в изпълнение на целта, която си поставяме с нашия сайт www.infoz.bg – да информираме своевременно за това, което се случва всеки ден и което ние приемаме за важно и интересно – по обективен и коректен начин.

Ще бъде чудесно да ни давате идеи и предложения за теми, които Ви вълнуват!

 


По въпроси, свързани със сайта www.infoz.bg или с темите, които предлагаме тук можете да пишете на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Благодарим Ви за подкрепата!

 

tel 080015131

vcss blue w3c