Парен локомотив пристига в Казанлък за Празника на розата

Български държавни железници пускат ретро влак за Празника на розата. Той ще пристигне на 31 май на казанлъшката гара и ще отпътува обратно на 1 юни 2024 г. Датата е специално съобразена, за да осигури възможност на гостите, пристигащи с парния влак, да присъстват на церемонията по коронация на Царица роза` 2024.

Земеделските производители ще проведат Девета национална среща

Най-очакваната агроконференция в България се завръща след 2-годишна пауза с богата програма и ще подложи на широк дебат актуалните теми и наболели въпроси от земеделския живот в страната и Европа. Авторитетният форум ще се състои на 15 – 16 февруари 2023 г. на нова локация – Kings’ Valley Medical & Spa Hotel в Казанлъшки минерални бани.

Увеличават се компенсаторните плащания за биологичното производство на рози

Увеличават се компенсаторните плащания за биологичното производство на рози, отчитайки факта, че близо 60% от розите в България се отглеждат чрез биологични методи. Това каза заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на Кръгла маса – семинар с розопроизводители и розопреработватели в град Казанлък, съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство.

В Казанлък започна цялостна реконструкция на водопроводната мрежа

В Казанлък официално беше даден старт на проект „Изграждане на ВиК инфраструктура“ на конкретен бенефициент „Водоснабдяване и канализация” EООД - Стара Загора. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 - 2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура за директно предоставяне.

Цялостна реконструкция на водопроводна мрежа започва в град Казанлък

Официална церемония по откриване на строителен обект на „Водоснабдяване и канализация“ EООД – Стара Загора за изграждане на ВиК инфраструктура в Казанлък ще се състои на 22.03.2022 г. Проектът (BG16M1OP002-1.016-0013) е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Режим на уличното осветление в Казанлък и селата

Заради тройно по-високите цени за електроенергия Община Казанлък въвежда режим на уличното осветление на територията на всички населени места на общината. В град Казанлък се прави контролирано регулиране на уличното осветление в часовете след 22:00 часа, като половината светещи осветителни тела се спират. За оптимизация на разходите за улично осветление по населените места към кметовете предстои издаването на заповед за създаване на организация по места за спиране на уличното осветление в градове и села между часовете 23:00 и 4:00.

Движението между Павел баня и Казанлък се осъществява временно по обходен маршрут заради катастрофа

Движението по път I-6 между Павел баня и Казанлък е възстановено. Той беше временно преустановено заради катастрофа. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е постъпил в Районно управление – Казанлък в 10:30 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Стара Загора. По първоначална информация пътният инцидент е между лек автомобил „Опел“ и лек автомобил „Фолксваген“.

Хипермаркет за сторителни стоки MASTERHAUS се изгражда в Казанлък

С инвестиция в размер на 7,5 милиона лева в Казанлък се създава хипермаркет от веригата MASTERHAUS. Той ще бъде разположен на площ 5 611 кв. метра и включва търговска сграда с изнесен строителен център и открит склад. Предвидени са 78 места за паркиране на автомобили. Персоналът ще бъде от 64 души. Планирано е строежът да завърши на строежа е 30 юни 2022 г.

Вестник „Искра“ ще продължи да се издава с финансиране от Община Казанлък

Казанлъшкият вестник „Искра“ ще продължи да излиза чрез пряко финансиране от бюджета на Община Казанлък. Това е позицията на ръководството на Общината. Предстои Общинският съвет на Казанлък да вземе решение по предложението за административно прекратяване на дейността на търговското дружество „Казанлъшка Искра“ ЕООД, което до сега е издател на печатното издание.

Изпускат контролирано вода от язовир Копринка

На 18 май до 11:00 часа се извършва контролирано изпускане на вода от язовир „Копринка“, съобщиха от предприятие „Язовири и каскади“ към Националната електрическа компания ЕАД. Планираното количество за изпускане в коритото на река Тунджа е около 30 000 куб. м, уточниха от пресцентъра на Община Казанлък.

Община Казанлък разкрива кабинет за тестване за COVID-19

Община Казанлък отваря кабинет за тестване за COVID-19 на 23 ноември, на първия етаж в Диагностично-консултативен център „Поликлиника - Казанлък“, от южната страна на сградата, за да се избегне смесване на потоците от пациентите. От 14:00 до 17:30 часа там ще може да се тестват безплатно хора със симптоми, насочени от общопрактикуващи лекари с талон.

Община Казанлък предотвратява загубите на минерална вода чрез високотехнологична услуга

Доставчикът на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България А1 въведе първото в страната решение за измерване и дистанционен мониторинг на консумацията на минерална вода в община Казанлък. То е базирано на „интернет на нещата“ и използва стандарта Narrowband-IoT (NB-IoT).

Затварят сградата на Община Казанлък за дезинфекция

Центърът за административно обслужване в сградата на Община Казанлък приключва работа на 30 октомври в 12:30 часа, заради установени служители с позитивни тестове за Covid-19. Сградата на Общината ще бъде затворена след 16:00 часа за пълна дезинфекция. Заразените са карантинирани, под карантина са поставени и контактните лица.

Народните представители Спас Гърневски и Лиляна Друмева почетоха в Казанлък паметта на горяните

Народните представители от партия ГЕРБ Спас Гърневски и Лиляна Друмева почетоха на 29 юни в Казанлък паметта на горяните, избити жестоко заради борбата си срещу комунистическия терор. На тази дата се навършват 70 години от създаването на горянската чета с участници от Казанлък и Сливен. Възпоменанието е организирано от Съюза на репресираните „Памет“.

Затворят откритите и закрити пазари в Казанлък

Община Казанлък въведе още по-строги мерки срещу разпространението на коронавирус. От 18:00 часа на 16 март до 29 март се преустановява дейността на всички открити и закрити пазари. Всички медицински специалисти, работещи към Общината, са на разположение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” и ДКЦ „Поликлиника” – Казанлък. Четири от медицинските сестри започват дежурства в лечебното заведение.

Страница 1 от 11