Инфоз ЕООД Сайтът, на който сте - www.infoz.bg - е собственост на „Инфоз“ ЕООД и е наш основен информационен инструмент - създаваме и публикуваме новини от Стара Загора, България и света - но се занимаваме и с други дейности. Запознайте се с част от тях от информацията по-долу. Потърсете ни, ако считате, че имате нужда от подобни услуги и продукти – видео, фото заснемане, издателска дейност, графичен дизайн и предпечатна подготовка на книги, брошури, листовки, плакати, създаване и редакция на текст, комуникация с медии и пиар услуги, развитие на уеб сайт, взаимодействие със социални мрежи...

Имаме самочувствието, че работим добре и можем да ви бъдем полезниoffice@infoz.bg | 088 740 5202, Илко Груев 088 619 4438, Венета Асенова.

 

Занимаваме се професионално с видео заснемане от 15 години. От 2004 г. работим като кореспонденти на Телевизия „Европа“ за региона на Стара Загора, а от началото на 2017 г. - и на Телевизия „България Он Ер“ и сме автори на стотици видеорепортажи и интервюта, излъчени в програмите на двете телевизии. Като журналисти имаме и над 10-годишен опит от работата си с двете телевизии, които изработват програмата си в Стара Загора – Телевизия "Стара Загора" и Телевизия "Загора". Наши видео репортажи можете да намерите и в този сайт – в секция Видео.

Заедно с журналистическата работа през последните две години сме автори на различни кратки документални видео форми. Целта им е популяризиране на конкретна кауза, фирмена дейност или представяне на проект. Разполагаме с видео камери (включително и за формат ), записваща и друга техника, но най-вече с опит да използваме тази техниката добре. Той е свързан с всеки етап от производството на продукта – създаване на идейна концепция, сценарий, авторски текст, работа на терен, монтаж и обработка...

lens infoz

Интересно направеното видео е отличен начин да представите всяка една дейност, идея или кауза. Един кратък репортажен или рекламен филм може успешно да допълни вашето присъствие в социалните мрежи (като Фейсбук и Ютюб). Може да ви послужи и за намиране на нови партньори и клиенти при ваши участия в семинари, бизнес форуми и изложения. Излъчване пред гости в офиса или изпращане чрез имейл също е удачен атрактивен начин да изразите това, което искате. 

Изпълнили сме проекти и задачи на:

 • Фондация Обществен дарителски фонд – Стара Загора
 • „Хранинвест – Хранмашкомплект“ АД
 • Търговско-промишлена палата – Стара Загора
 • „Център за изпитване и европейска сертификация“ ЕООД
 • Ротари клуб – Стара Загора
 • Център за маркетингови комуникации "Алфамаркет"
 • Аптеки "Фрамар"
 • „Стандард Профил България” ЕАД
 • Областен информационен център – Стара Загора
 • Регионална агенция за икономическо развитие – Стара Загора
 • и други фирми, училища и организации.

Работили сме и по наши собствени проекти.

Занимаваме се и с документални видео записи на лекции и презентации и с фотозаснемане на събития. Дори и при документалния видео запис, правен за целите на фирмения архив, се изисква точна преценка и бърза реакция. Винаги се налага и допълнителна обработка и монтаж.

Споменатите тук примери са малка част от видео продукцията, която сме създали:

* * *

Видео клип за дейността на Ортопедичната работилница на Фондация "Суисклиникал" (Swissclinical)

Екипът на "Инфоз" ЕООД (www.infoz.bg) Венета Асенова и Илко Груев през 2016 г. изработи кратък видео филм, който представя Ортопедичната работилница в Стара Загора. Работилницата е създадена от Фондация "Суисклиникал" (Swissclinical) на именитата българска тенисистка Мануела Малеева. Тя беше открита на 7 юни 2013 г. в Стара Загора и до днес специалистите и лекарите чрез доброволен труд са помогнали на стотици деца. Тази дейност стана възможна благодарение на многобройните дарители от Швейцария и България. Все повече деца с ортопедични заболявания от цяла България получават помощ чрез най-съвременен метод на лечение. Видео продуктът на "Инфоз" ЕООД е създаден с цел да популяризира дейността на Ортопедичната работилница, по поръчка на Фондация Обществен дарителски фонд – Стара Загора.

* * *

Информационен филм "Антични мозайки в Августа Траяна"

Информационният филм "Антични мозайки в Августа Траяна" е представен за първи път в Нощта на изкуствата, на 30 септември 2016 г. в Регионалния исторически музей в Стара Загора. Филмът е дело на екипа на „Инфоз“ (Венета Асенова и Илко Груев) и е подготвен с консултантската помощ на асистент Мария Камишева – ръководител на отдел "Антична археология" в Регионален исторически музей - Стара Загора. Текстът и визията се допълват от авторската музика на Иван Драголов.

Филмът представя по динамичен начин и чрез популярен език голяма част от римските подови мозайки, които са открити при археологически разкопки и са експонирани в Регионален исторически музей – Стара Загора и в други публични сгради. Някои от мозайките все още са в процес на проучване, като последното откритие е от лятото на 2016 г.

Чрез кратката документална форма се показва и мястото на римските мозайки в бита и живота на античния римски град Августа Траяна, като се прави и съпоставка с други световни шедьоври на това изкуство. Изводът е, че днес Стара Загора може да се гордее с ролята и визията, които градът е имал в античния свят. Продуктът допълва визуалните и информационните материали на музея.

Филмът е изработен със съдействието на Регионален исторически музей – Стара Загора и с подкрепата на ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД и "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Стара Загора.

* * *

Документален филм за 20-годишнината на Ротари клуб - Стара Загора

Екипът на "Инфоз" ЕООД - Стара Загора изработи филм за 20-ия рожден ден на Ротари клуб - Стара Загора. Той представя дейността и живота на старозагорските ротарианци от създаването на клуба до отбелязването на юбилея през есента на 2014 г.

* * *

Видео презентации на номинациите за Годишната награда "Добрият Самарянин"

Екипът на "Инфоз" ЕООД - Стара Загора (Венета Асенова, Илко Груев) изработва през последните години видео презентациите на номинираните за наградата "Добрият Самарянин" хора.

Наградата е учредена от Сдружение "Самаряни". Тя се присъжда на човек, извършил жест на добротворство към хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда или постъпка, която има значение за цялото общество. Видео презентациите показват участниците в галавечерта „от първо лице“ и се излъчват на тържествената церемония преди връчването на статуетката „Добрият Самарянин“ в залата на Държавна опера - Стара Загора.

Екипът на „Инфоз“ е партньор на събитието през 2014 и 2015 г.

* * *
Цената за създаването на конкретен продукт от тази област се определя индивидуално и зависи от обема и сложността на работата.

office@іnfоz.bg | 088 6194438

„Инфоз“ ЕООД има няколко успешни проекта, свързани със създаването на книги, които са изпълнени през 2015 г. и 2016 г. Това, което правим е не само изпълнителската дейност, свързана с предпечатната подготовка. При конкретните проекти сме създали идейната концепция, съдържанието (авторство и редакция), графичната концепция и дизайна. Контролирали сме печатното производство. Занимаваме се и с разпространението на книгите.

* * *

Албум „Стара Загора и старозагорци в пощенски картички и снимки от края на XIX век до средата на XX век”

Албум Стара Загора и старозагорци в пощенски картички и снимки от края на XIX век до средата на XX векЗа Празника на Стара Загора - 5 октомври, през 2015 г. излезе от печат двуезичният луксозен албум „Стара Загора и старозагорци в пощенски картички и снимки от края на XIX век до средата на XX век”.

Албумът е книга със 128 пълноцветни страници (формат А4), полиграфически изработена с твърди корици, с ISBN 987-619-90489-0-0. Представя частна колекция от пощенски картички и снимки, свързани със Стара Загора, собственост на Неделчо Митев – старозагорец, който живее в София, но е дълбоко свързан с родния си град. Издател е Регионална библиотека "Захарий Княжески". Съставител и автор на текстовете, представящи пощенските картички, е краеведът Снежана Маринова. Преводът на английски език е на Нина Василева. Подборът от колекцията включва над 220 картички и снимки и представя сгради, улици, събития, личности и емблематични места от Стара Загора от края на XIX до средата на XX век.

Албумът е представен официално в Регионална библиотека "Захарий Княжески" от Любомир Юруков - колекционер, издател и главен редактор на списание "Минало". По време на това представяне той заяви, че книгата има историческа ценност, защото проследява развитие на Стара Загора. Акцентира и на професионалната полиграфия на изданието. На представянето присъстваха около 100 любители на книгата и всеки от тях получи безплатно като подарък по един брой от нея.

Изданието стана и една от причините Регионална библиотека „Захарий Княжески“ да получи Националната награда „Христо Г. Данов” за 2016 година (повече информация: www.libsz.org).

Заради високата оценка, която получи луксозното издание, то е разпространено в различни посолства, всички библиотеки, музеи и други институти не само в България, но и зад граница. Книгата може да бъде намерена в книжарници „Приятели“ в Стара Загора.

* * *

Книги "Берое" - 100 години футбол" (на български и на английски език)

kniga beroeЛуксозните книги "Берое - 100 години футбол (1916 - 2016)" (на български и на английски език) са издания на "Инфоз" ЕООД - Стара Загора по поръчка на Община Стара Загора. Двете книги са посветени на 100-годишния юбилей на Професионален футболен клуб „Берое“ и са част от празничните събития на футболния отбор.

Автори са журналистите Венета Асенова, Емил Димов и Чавдар Златев. Идейната концепция, дизайнът и предпечатът са дело на собственика на "Инфоз" ЕООД - Стара Загора Илко Груев.

Българското издание (ISBN 978-619-90597-0-8) е оформено с твърди корици със 192 страници (формат А4) и пълноцветен печат. То представя историята, най-славните моменти и статистически данни за футболен клуб "Берое". В изданието са поместени около 360 фотографии, които обхващат вековната история на футбола в града. В „Берое – 100 години футбол“ са поместени още спомените на бивши и настоящи легендарни футболисти и звезди на клуба, треньори. В книгата са публикувани хронологично и всички резултати на клуба от мачовете му в "А" и "Б" професионална футболна група до датата на издаването – 3 март 2016 г.  

Изданието на английски език Beroe. 100 years of football (1916 - 2016) е самостоятелна книга (ISBN 978-619-90597-1-5), също оформена с твърди корици и формат А4 и стотици снимки. Преводът на английски език е на Диана Турлакова.

Книгата е представена в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" и предизвика силен интерес. Може да бъде намерена в Стара Загора (в търговските обекти на футболен клуб "Берое"), а също и в книжарниците на „Хеликон“ и „Сиела“ и други в София и в големите градове.

* * *

От началото на 2015 г. сме се занимавали също и с предпечатната дейност и графичното оформление на няколко брошури по конкретни поръчки на клиенти. Наше дело е и странирането на периодичното издание на Търговско-промишлена палата - Стара Загора "Икономически годишник на регион Стара Загора". През 2017 г. Годишникът ще бъде издаден за 16-а поредна година.

* * *

Цената за създаването на конкретен продукт от тази област се определя индивидуално и зависи от обема и сложността на работата.

office@іnfоz.bg | 088 6194438

"Инфоз" ЕООД - Стара Загора е изпълнител на дизайна и предпечатната дейност на десетки рекламни и информационни материали. Някои от тях са:

За изработката на продуктовия каталог на фирма Варианти са използвани десетки авторски снимкиПродуктов каталог на "Варианти" ООД - Стара Загора

Каталогът представя многообразните изделия на предприятието на три езика – немски, английски и български и е изработен във връзка с участие на фирмата със собствен щанд на специализирано изложение в Германия през 2015 г. За целите на изложението бяха изработени и останалите рекламни материали – постери и пана, календарчета и други.

Рекламни и информационни материали на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“

Те включват: Каталог на изложителите, постери, пана, листовки, плакат, афиши и други съпътстващи програмата материали. През 2016 г. тези материали са създадени с авторски снимки на Илко Груев. Фестивалът на виното и културното наследство "Августиада" се провежда в Регионален исторически музей - Стара Загора през октомври всяка година от 2012 г. Организатори са Търговско-промишлена палата – Стара Загора, консултантската фирма „Оинорама“ и Община Стара Загора.  

Информационна брошурата на Ротари клуб - Стара Загора,
посветена на 20-годишнината от чартирането на клуба

Фото изложбата включва и авторски снимки на Илко ГруевИзложба "100 години Светът е "Берое"

Изложбата "100 години Светът е "Берое" е експонирана като постоянна през април 2016 г. и остана до края на годината на пешеходната зона в центъра на града. Чрез 30 пана с размери 172 х 112 см тя представя важните моменти от историята и развитието на футболния клуб, показани чрез близо 160 снимки.

Изложбата е посветена на празника на футболен клуб "Берое". Идейната концепция, съставителската и дизайнерската дейности са изпълнени от "Инфоз" ЕООД - Стара Загора по поръчка на Община Стара Загора. Изложбата включва и авторски снимки, направени от Илко Груев.

* * *

Цената за създаването на конкретен продукт от тази област се определя индивидуално и зависи от обема и сложността на работата.

office@іnfоz.bg | 088 6194438

Екипът на „Инфоз“ - Стара Загора има голям опит от журналистическата си практика (някои от хората ни се занимават професионално с медии повече от 15 години, други - повече от 20 години). Познаваме много добре медиите – и в региона на Стара Загора, и в страната – както печатните, така и електронните. Познаваме хората, които ръководят и работят в тези медии. За много от тях знаем как и кога са създадени и каква е аудиторията им днес.

Тази информация ни позволява да направим оценка и да ви дадем мнение дали реклама или публикации на новини в конкретна медия от Стара Загора ще донесе желания резултат. Обадете ни се - дори и само с въпрос, за това кои са медиите в региона на Стара Загора и кои журналисти работят в Стара Загора (088 7405202, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.).

Няма да се опитваме да променим мнението ви, че е по-добре да нямате никакви допирни точки с журналисти и телевизионни камери. Но потърсете ни ако имате нужда от мнение как да взаимодействате и да комуникирате с медиите. Или ако се колебаете къде да рекламирате, дали да дадете пресконференция по някаква тема, как да се публикуват новини за вас – ще ви насочим как конкретно да работите с вестници, телевизии, радиа и сайтове. Знаем много добре технологията и кой е най-лесният път за публикуване на новини в Стара Загора и в медиите, които са популярни в региона.

Можем да бъдем полезни при дейности, свързани с изпълнението на ваш проект, финансиран с европейски средства или с частни инвестиции. Можем да се ангажираме с кризисен пиар, ако заедно решим, че ние сме компетентни за конкретната тема.

rotary stara zagora beroeВсяка седмица създаваме видео продукти (най-често репортажи), но всеки ден, без изключение, работим с текстове на български език. За нас не е проблем да създадем текст, който ви е нужен – за целите на уеб сайт, за презентация, за реклама или за публикация. Вижте условията ни за публикуване на рекламно съдържание в www.infoz.bg.

Да, по-често работим с видео камери, но ще се справим добре и с всяка задача, свързана с документално фото заснемане на събития или обекти. Без претенции за художествена фотография, но затова цената на услугата ще е приятна за вас. В началото на 2017 г. екипът на "Инфоз" изпълни поръчки за фотографско заснемане на продукти на няколко фирми с цел изработка на печатни рекламни материали и изработка на уеб сайтове. Направихме и заснемане на няколко събития, сред които е чартирането на Ротари клуб Стара Загора - Берое, а малка част от снимките илюстрираха и информацията, която вестник "Национална бизнес поща" публикува на страниците си след събитието. 

* * *

Цената ще определим заедно и във ваш интерес. Ще платите за консултацията и услугите по тези теми, само ако реално сме допринесли за решаване на проблем.

office@іnfоz.bg | 088 6194438

pr services

Това е трудно за вас. Това би ви отнело много време, дори и да имате познания и желание да го направите сами. Ако искате да накарате интернет да работи за вас и да ви носи пари или имидж и популярност – за това са нужни и знания, и практика, и ресурси... И ако представянето ви в интернет не е на ниво, със сигурност пропускате възможности.

Фирменият уеб сайт има една цел – да носи печалба – чрез нови клиенти, чрез повече продажби, чрез създаване на доверие. И полезната, правилно подбрана информация, която се намира на него, е първото задължително нещо. За другите ще ви кажат дизайнерите, програмистите, оптимизаторите – хората, които произвеждат уеб сайтове.

Хората от екипа на „Инфоз“ ЕООД са създали десетки сайтове. www.infoz.bg е също наша разработка. Обичайно използваме свободен софтуер и системи за управление на съдържанието. Но тук няма да сложим картинки и линкове към нашия принос за развитието на световния интернет. Няма да обясняваме последните тенденции в оптимизацията (SEO). Ще ви отговорим ясно и конкретно, ако ни потърсите с въпрос в тази посока.

Считаме, че за резултатната работа по всеки уеб сайт – независимо дали е корпоративен, на организация, на идея, за услуга или продукт, или е личен – е нужен индивидуален подход при създаването му. Повече обаче са нужни познания и практика. И следене на новите технологии и модните тенденции.

infoz internet siteТова, с което можем да сме полезни е не толкова създаването на поредния нов сайт, а да направим оценката какво е състоянието на сайта, който вече имате. Можем да се ангажираме със системната и с информационната поддръжка.

Можем заедно да помислим дали вашият сайт затваря темата за присъствието ви в интернет или е нужно използване и на други ресурси.
За възможностите ни, свързани с: 1. видео, 2. реклама, 3. медии, 4. създаване на текст вече говорихме. Със сигурност това са основни инструменти за подобряване на присъствието ви в интернет.

* * *

Цената на евентуални консултации или дейности по тази тема е неясна. Защото резултатът не се вижда бързо. Склонни сме да изчакаме. Ще платите, след като реално сме помогнали за разкрасяване на вашата дигитална физиономия.

office@іnfоz.bg | 088 6194438

facebook

Не се занимаваме с Фейсбук (Facebook). Знаем, че Фейсбук заема около 97-процентен дял от времето и вниманието, което българите отделят за десетките социални мрежи. Тук не говорим обаче за забавление, а за работа, която е обвързана и с резултат. Има хора и фирми, които са натрупали добър опит от проекти, свързани с реклама и маркетинг, осъществени чрез Фейсбук. Не искаме да подвеждаме клиентите си, че можем да изпълним бързо и ефективно очакванията им, свързани с Фейсбук.

delete facebook

Има и много други дейности, свързани с реклама или дизайн, и други фирми имат повече опит и възможности да изпълнят добре ваш проект. Работата ни през годините в тази област е създала контакти и познанства. Вероятно ще можем да ви насочим към друг изпълнител на вашия проект, ако решим, че не сме достатъчно компетентни за да изпълним задачата. Това се отнася и за дейности, свързани и с Фейсбук.

Има обаче други социални мрежи и сайтове за споделяне на съдържание – Туитър (Twitter), Ютюб (Youtube), Гугъл Плюс (Google +), за които можем смело и със самочувствие да дадем оценка и препоръка дали са за вас и как да ги използвате.

 

Най-четеното от последните дни