Лионел Меси и отборът на Аржентина са посрещнати като герои в Буенос Айрес с трофея от Световното първенство

Футболният отбор на Аржентина се завърна в Буенос Айрес в ранните часове на деня след победата си на Световното първенство по футбол, където победиха тима на Франция на финала. Отборът е бил посрещнат от хилядите му фенове, които заобиколиха плътно открития автобус, с който пристигнаха героите от Катар.

Теми:
Стара Загора стъпва на глобалната карта на сателитния интернет

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи Сертификат клас 'В' на Николай Андреев – член на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „Виваком България“ ЕАД. През октомври 2022 г. Общинският съвет на Стара Загора даде съгласие компанията да бъде насърчена във връзка с изпълнение на инвестиционен проект „Сателитен мрежов портал Oneweb Gateway Collection“.

Eвропейският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма

След жестокостите, извършени от режима на Владимир Путин срещу украинското цивилно население, членовете на Европейския парламент признаха Русия за държава спонсор на тероризма. Европейският парламент прие резолюция относно последните събития в бруталната агресивна война на Русия срещу Украйна. Русия извършва военни престъпления и използва „терористични средства“. 

Октомври 2022 г. счупи множество „горещи“ рекорди

През октомври 2022 г. светът стана свидетел на много месечни температурни рекорди. Европа преживя най-топлия октомври, като средните месечни температури във Франция, Австрия и Швейцария са били най-високите в тяхната метеорологична история. В същото време продължиха интензивните валежи и наводненията в Австралия. Потвърдиха се и данните за рекордна концентрация на силния парников газ метан.

Антибиотиците не лекуват заболявания от вируси

В навечерието на Европейския ден на осведомеността относно антибиотиците, общоевропейско проучване на антимикробната резистентност показа, че половината европейци продължават погрешно да вярват, че антибиотиците унищожават вируси. Същевременно 23% от анкетираните са вземали антибиотици през последната година, което е най-ниската цифра от 2009 г. насам.

Жадни за победа – наръчник на футболния ентусиаст

Вече сме в месеца на най-голямото футболно събитие в последните години - Световното първенство по футбол 2022 г. В продължение на почти месец, от 20 ноември до 18 декември 2022 г., погледът на футболните ентусиасти по цял свят ще е съсредоточен върху зрелището, което ще се проведе на 8 стадиона в 5 града в Катар. А емоциите ще препускат в зависимост от представянето на любимия отбор.

Теми:

Страница 1 от 42

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber