Старозагорският куклен театър с две постановки на „Шарено петле“

И през 2024 година Старозагорският куклен театър ще вземе участие в VII издание на Фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ в Плевен. Представя се с две постановки – за деца и за възрастни. „Банкови кризи и наказания“ от Жан-Пиер Мартинез, с режисьор Теди Москов, ще се играе на 5 юли 2024 г. от 19:00 на голяма сцена на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

По-високи резултати по математика на изпита след 7-и клас

Седмокласниците повишават значително резултатите си по математика и средният тази година е 42,9 точки, което е с 7,61 т. повече от миналата, отчете министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Резултатът от изпита по български език и литература е съизмерим с миналогодишния – 54,60 т. (за 2023 г. са били 55,04 т.).

Теми:
Отчет на служебното правителство на Димитър Главчев

Служебното правителство изпълни успешно своята основна задача – организира честни и прозрачни избори за Народно събрание и за Европейски парламент. Всички дейности бяха извършени прозрачно и в срок. Това е самооценката която Министерският съвет прави за работата си и тя е публикувана на правителствения сайт като публикуван отчетът на служебното правителство с министър-председател Димитър Главчев за свършеното от началото на мандата му.

Културата на Тибет представена от монаси на Далай Лама

Делегация от Фондация за хималайска култура, която включва: Лобсанг Фънтсок, председател на фондацията, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и хилядолетна традиция пристигат в Бургас на 6 юли 2024 г. Те ще представят различни събития, свързани с източната култура, философия и здравословен начин на живот.

Ray on My Mind Symphony с Крейг Бейли и Петър Салчев в Стара Загора

20 години след смъртта на легендата Рей Чарлз неговият верен приятел – саксофонистът Крейг Бейли, заедно с Петър Салчев – известен джаз изпълнител, с оркестъра на Държавна опера – Стара Загора и Военния бигбенд, дирижирани от кап. Цветомир Василев ще представят на 1 и 2 юли 2024 г. от 21 часа на Античния форум ще изпълнят най-популярните песни на Рей.

Програма „Култура“ на Община Стара Загора финансира значими проекти

Общо 17 проекта ще получат средства от Община Стара Загора в първата сесия за съфинансиране на събития и проекти в областта на изкуството и културата за 2024 г. 24 организации представиха свои проектни предложения по направленията „Нови фестивали и други културни инициативи“, „Фестивали и значими събития“, „Подпомагане на заснемането на кинопродукции и филми на територията на Община Стара Загора“ и „Мобилност“.

Екзотични аромати за лятото: Парфюми, които ще ви пренесат на тропически остров

Лятото е сезонът на слънцето, плажовете и дългите вечери. То е и перфектният момент да се потопим в екзотичните аромати, които могат да ни пренесат на тропически остров. В тази статия ще разгледаме най-добрите парфюми за лятото, които ще ви накарат да се чувствате като на ваканция, независимо къде се намирате.

Страница 1 от 279