Хипермаркет за сторителни стоки MASTERHAUS се изгражда в Казанлък

С инвестиция в размер на 7,5 милиона лева в Казанлък се създава хипермаркет от веригата MASTERHAUS. Той ще бъде разположен на площ 5 611 кв. метра и включва търговска сграда с изнесен строителен център и открит склад. Предвидени са 78 места за паркиране на автомобили. Персоналът ще бъде от 64 души. Планирано е строежът да завърши на строежа е 30 юни 2022 г.

Инвеститор е фирма „Бошнаков“ ЕООД – успешно развиваща се семейна компания, създадена е през 1991 г. През годините тя се специализира в продажбата на строителни материали, продукти за бита, ремонта и оборудването на дома, офиса, хотела и ресторанта.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова приветства инвеститорите и разказа за първата си среща с фамилия Бошнакови и за твърдото им решение да инвестират и изградят обекта в скоро време. Галина Стоянова посочи, че това показва висока оценка за работата на администрацията в Общината, която своевременно е реагирала и съдействала за преминаването на всички процедури и документи за разкриване на строителната площадка. „Това означава няколко неща: проектантите са отлични, самите собственици са отлични, а администрацията е точна, бърза и акуратна“, отбеляза кметът на Казанлък.

Тя благодари и на трите страни и за оценката на инвеститорите за избора на казанлъшкия регион и изтъкна доброто партньорство с Община Бургас. „Искам да успокоя и собствениците на хипермаркети в Казанлък: Уважаеми казанлъчани, уважаеми инвеститори, това е една оценка, че тук има развитие в строителния бранш, има работа за всички!“, заяви Галина Стоянова. Тя пожела бързо строителство, скорошно отваряне на хипермаркета, здраве и успех.

От страна на инвеститорите говори Марина Бошнакова аргументира избора на Казанлък за най-голямата за града инвестиция за 2021 година така: „Казанлък е международен център на индустрията и туризма, с ясна визия за съвременно европейско развитие.“ Тя подчерта, че те присъстват юбилейните 30 години на българския пазар: „Години, белязани с много труд, амбиция, последователност и постоянство, което ги е изградило като стабилен и предпочитан партньор, с лидерски пазарни позиции“, посочи Марина Бошнакова.

MASTERHAUS kazanlak

www.infoz.bg  www.infoz.bg