Младежи създават биоградина в Казанлък

Младежи от СНЦ "Зелена светлина в България" и Младежки общински съвет – Казанлък, със съдействието на Община Казанлък ще създадат биоградинка с образователна цел.
Тя ще показва природосъобразни практики при отглеждане на плодове, зеленчуци, билки, цветя и др. Биоградинката може да бъде използване за зона за учене, общуване и израстване на личността и общността.

В нея могат да се провеждат изнесени учебни часове, възможност за всеки желаещ да се запознае нагледно с природосъобразни методи за общуване със Земята и отглеждане на здрави, екологични култури.

Първите срещи, относно въведение в идеята, дискусии на теми за биодинамичното земеделие, алелопатия и защита на растенията ще се проведат на 4 април от 10:00 часа в Младежки дом. След теоретичната част ще започнат занимания по очертаване на лехите за биоградинката и други дейности, свързани с подготовка на терена. Поканен е всеки, който има желание да се включи в създаването на биоградинка в Казанлък от изцяло млади хора, съобщиха от пресцентъра на Общината.Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД