Община Стара Загора завършва 2014 г. с преизпълнен бюджет

За Община Стара Загора 2014 г. беше успешна във финансово отношение, независимо от тежката ситуация в държавата. Това обяви на традиционната си предколедна среща-разговор с журналистите кметът Живко Тодоров. Местната администрация няма неразплатени задължения и нещо повече - ще завърши годината с излишък.

През настоящия мандат кредитният рейтинг на Община Стара Загора е повишен два пъти. Кметът на Стара Загора подчерта, че Общината е подходила отговорно и не си е позволила да изтегли заеми, които да се превърнат в тежко бреме за следващото управление.

Винаги има искания, ангажименти, които трябва да се поемат, но сме се старали те да се случват с външно финансиране, а не със заеми и с поемане на дълг. Върнахме всички кредити, които имахме до момента и през 2015 г. Смятам, че няма друга такава община в страната, която да се намира в толкова добро състояние, каза още Живко Тодоров.

Важни проекти предстоят да бъдат завършени в община Стара Загора през 2015 г. До края на годината ще заработи Регионалното съоръжение за третиране на битовите отпадъци. Напълно ще бъдат завършени велоалеите в града, кв. Кольо Ганчев ще има действаща канализация. Отново ще бъдат инвестирани и средства в подобряване на условията в училищата и детските градини. През следващата година ще бъде изпълнен и проектът за Интегриран градски транспорт - с модерни спирки и нови тролейбуси, ще бъда осигурен удобен достъп за хора с увреждания. Непроменени ще останат и местните данъци и такси, които са сред най-ниските в България.

Автори: Венета Асенова, Илко Груев

Светът

Световната здравна организация повиши степента на глобалния риск от коронавируса от "висока" на "много висока"

* * *
Срещата на президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган планират среща в Москва на 5 или 6 март. Тя е на фона на предприета от турската армия офанзива на територията на Сирия в провинция Идлиб. Съобщава се за над 300 жертви от страна на сирийската армия

* * *
Стотици бежанци вървят през територията на Турция към границата на Гърция

* * *
Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020