Европейското първенство по футбол за юноши започва с мача България - Хърватия

Европейското първенство по футбол за юноши започва с мача България - Хърватия

Националният отбор по футбол за юноши на България ще посрещне тима на Хърватия в първия мач от Европейското първенство за юноши до 17 години, който ще се изиграе от 19:00 часа на 6 май на стадион "Берое" в Стара Загора. Първенството ще бъде официално открито от министъра на спорта Красен Кралев и кмета Живко Тодоров. След това ще се състои и двубоят между Чехия и Словения.

footbal stara zagoraЖребият за първенството беше изтеглен в Поморие.

На официалната церемония присъстваха кметовете на Стара Загора, Бургас, Сливен и Созопол, които ще бъдат домакини на престижното спортно събитие, което ще се проведе от 6 до 22 май.

В момента в Стара Загора тече подготовка за домакинството на Европейското първенство, но реално основната работа е свършена през последните три години с изграждането на модерни спортни бази и съоръжения, които позволяват провеждането на събития от такъв висок ранг, заяви кметът Живко Тодоров. Той очаква чрез десетките европейски телевизии, които ще отразяват футболните двубои, да се покажат природата, потенциала на Стара Загора и възможностите за туризъм.

Ще се проведат 33 международни мача с участието на 288 футболисти и 200 служебни лица и официални гости. В първенството ще участват: България, Хърватия, Франция, Испания, Белгия, Холандия, Гърция, Ирландия, Австрия, Русия, Англия, Словения, Чехия, Шотландия, Германия и Италия. Отборите са разпределени в четири групи.

Автор: Венета Асенова

 

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни