300-метров трибагреник обви Самарското знаме в Стара Загора

137-ата годишнина от Освобождението на България беше тържествено отбелязана в Стара Загора. Честванията започнаха пред общината с празничен ритуал и слово на кмета Живко Тодоров. На днешната дата сме длъжни да бъдем горди, за да покажем че сме българи, да живеем достойно и морално и да докажем, че сме истински наследници на тези, които загинаха за нашата свобода.

Радвам се, че днес на Самарското знаме ще развеем най-големия флаг в България, защото Стара Загора е един от най-българските градове. Изпепелен и възкръснал отново, за да бъде днес един от най-модерните градове в България. Това показва само едно, че с нашите общи, задружни усилия, можем да постигаме много. Честит празник, българи! Честит празник, старозагорци!, каза в приветствието си кметът на община Стара Загора.

300 военнослужещи от състава на Втора механизирана бригада, преминаха 3 километра, носейки на ръце 300-метровия национален флаг на Република България. Тържественото шествие под надслов „За свободата... Да развеем българското знаме!", инициирано от кмета на Стара Загора, беше предвождано от конницата на прабългарската школа "Багатур", Военния духов оркестър, общинското ръководство и членове на клуб "Традиция". В него се включиха хиляди старозагорци. Знамето беше изпратено до хълма, на който българските опълченци получават бойното си кръщение, като влизат в историческа битка с армията на Сюлейман паша. На този хълм днес се издига Самарското знаме в комплекса "Бранителите на Стара Загора". В знак на признателност към дадените жертви за Освобождението на страната ни, 54-метровият паметник беше обгърнат от 300-метровия национален флаг.

Автори: Венета Асенова и Илко ГруевПреди мача

Запис на пресконференцията преди мача на Дрийм тийма на Барселона срещу отбора на Стоичков и приятели на стадион "Берое"

Интервю на Венета Асенова с Хулио Салинас (Julio Salinas Fernández) преди мача между легендите от Дрийм тийма на Барселона с отбора на Христо Стоичков и приятели в Стара Загора

Интервю с Васил Драголов

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема