изграждане на велоалеи в Стара Загора

Започва ремонт на улици в два квартала в Стара Загора

Улици и междублокови пространства в кварталите "Кольо Ганчев" и "Зора" ще бъдат ремонтирани със заповед на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Ще бъде извършена цялостна рехабилитация на ул. "Хан Аспарух", а на новоизградените велоалеи ще бъдат поставени ограничителни колчета. Ремонтът на улиците в кв.“Кольо Ганчев“ е във връзка с извършените дейности по изпълнението на Водния проект на Стара Загора.

С изграждането на близо 4 км канализационна мрежа на 10 улици в западната част на квартала изцяло беше завършена канализацията и водоснабдяването му. С изпълнението на проекта изцяло беше завършен канализационният цикъл на Стара Загора и бяха решени напълно проблемите с водоснабдяването и канализацията на града.

Ще бъдат ремонтирани още улици, тротоари, междублокови пространства в най-източния кв. "Зора“. Ул. "Хан Аспарух“ ще бъде изцяло преасфалтирана, ще бъдат изградени нови тротоари и пешеходни пътеки.

Започна поставянето на ограничителни колчета по всички велоалеи в града, съобщи още кметът. С това ще завърши проектът за изграждането на близо 8 км велоалеи, които свързват най-западния кв. "Железник",  парк "Митрополит Методий Кусев“ и езерото "Загорка".

велоалеи в Стара Загора - строителство

велоалеи в Стара Загора - строителство, изграждане

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема