изграждане на велоалеи в Стара Загора

Започва ремонт на улици в два квартала в Стара Загора

Улици и междублокови пространства в кварталите "Кольо Ганчев" и "Зора" ще бъдат ремонтирани със заповед на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Ще бъде извършена цялостна рехабилитация на ул. "Хан Аспарух", а на новоизградените велоалеи ще бъдат поставени ограничителни колчета. Ремонтът на улиците в кв.“Кольо Ганчев“ е във връзка с извършените дейности по изпълнението на Водния проект на Стара Загора.

С изграждането на близо 4 км канализационна мрежа на 10 улици в западната част на квартала изцяло беше завършена канализацията и водоснабдяването му. С изпълнението на проекта изцяло беше завършен канализационният цикъл на Стара Загора и бяха решени напълно проблемите с водоснабдяването и канализацията на града.

Ще бъдат ремонтирани още улици, тротоари, междублокови пространства в най-източния кв. "Зора“. Ул. "Хан Аспарух“ ще бъде изцяло преасфалтирана, ще бъдат изградени нови тротоари и пешеходни пътеки.

Започна поставянето на ограничителни колчета по всички велоалеи в града, съобщи още кметът. С това ще завърши проектът за изграждането на близо 8 км велоалеи, които свързват най-западния кв. "Железник",  парк "Митрополит Методий Кусев“ и езерото "Загорка".

велоалеи в Стара Загора - строителство

велоалеи в Стара Загора - строителство, изграждане

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

Светът

Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)

Най-четеното от последните дни

На подобна тема