Футболна Стара Загора в очакване на Европейското първенство за юноши

Един ден остава до началото на голямото спортно събитие за България и Стара Загора – откриването на Eвропейското първенство по футбол за юноши до 17 години. Футболна Стара Загора е в трескава подготовка за Евро 2015, което се открива в 18:00 часа на 6 май на стадион „Берое". Звездата на българския футбол Стилиян Петров, който е официалното лице и посланик на евротурнира, вече е на родна земя.

footbal stara zagoraБившият капитан на националния ни отбор по футбол и настоящ треньор в „Астън Вила" ще открие европейското заедно с министъра на спорта Красен Кралев и кмета на Стара Загора Живко Тодоров в 18:45 часа. Това ще бъде първата, от 2012 г. насам, среща на Стан с феновете в България, след като се пребори с най-страшната болест.

Програмата по откриването на Евро'2015 на стадион „Берое" ще започне в 18:00 часа с изпълнения на Гери и Детска музикална формация „Звездопад" и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре". По-късно на сцената ще излязат Дивна и хип-хоп формацията The Scary Shadows. На стадиона ще бъде изтеглен жребият сред участниците в УЕФА фън парк и един от тях ще спечели телефонен апарат. Всички присъстващи на стадиона ще участват в томболата за две топки Adidas Conext15 - официалната топка на европейското първенство.

Точно в 19:00 часа започва и първият двубой, в който младежкия ни национален тим ще срещне силния съперник Хърватия.

В дните на шампионата Стара Загора ще посрещне няколко хиляди души - футболисти, клубни екипи, гости, фенове,представители на българския и европейския футбол. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион „Берое“.

За откриването УЕФА и Българският футболен съюз осигуряват безплатни билети за всички ученици и спортни школи.

Свободната продажба на билети ще се извършва на касите на стадион „Берое, в дните, в които има насрочени мачове. Цената им е 2 лева за всички срещи от шампионата.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24