Община Казанлък разкрива кабинет за тестване за COVID-19

Община Казанлък отваря кабинет за тестване за COVID-19 на 23 ноември, на първия етаж в Диагностично-консултативен център „Поликлиника - Казанлък“, от южната страна на сградата, за да се избегне смесване на потоците от пациентите. От 14:00 до 17:30 часа там ще може да се тестват безплатно хора със симптоми, насочени от общопрактикуващи лекари с талон.

Диагностицирането ще става първо с бърз антигенен тест. В случай на положителен резултат, ще се изследва с PCR тест. За пациенти, които нямат талон за насочване от личен лекар, но искат да направят изследване, тестването с бързите антигенни тестове ще се заплаща с потребителска такса и 15 лв. При позитивен резултат, човекът трябва да се свърже със своя личен лекар, който да назначи направление за PCR. Хора, които не са здравноосигурени и имат симптоми се подават от лекаря в кабинета към РЗИ за направление за PCR тест.

kabinet

Организацията за пациенти със симптоми на COVID-19 в сградата на поликлиниката e както следва:

  • COVID-19 коридор от 16:30 до 17:30 часа – общопрактикуващите лекари приемат и преглеждат само пациенти със симптоми за инфекция;
  • рентгенови снимки за COVID-19 инфекция - от 13:00 до 17:30 часа само за пациенти, насочени от личните лекари с направление.

През останалото време ДКЦ „Поликлиника – Казанлък“ ще работи по обичайния начин с всички пациенти, без симптоми за COVID-19.

В Центъра всяка нощ работи и дежурен кабинет № 64 на втория етаж. В работни дни дежурен лекар приема и преглежда пациенти от 20:00 до 08:00 часа сутринта. В събота и неделя работи денонощно, без прекъсване.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема