Откриват кабинети за набиране на проби за коронавирус

Откриват кабинети за набиране на проби за коронавирус

Конкретни мерки за борба с COVID-19 бяха набелязани на днешното заседание на Областния медицински щаб в Стара Загора. Членовете му одобриха създаването на кабинети за набиране на проби на територията на по-големите общински центрове от областта, което ще облекчи достъпа на гражданите и ще предотврати нежелано обикаляне между различни здравни заведения.

Такъв кабинет вече работи на територията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

На този етап няма необходимост да се преминава изцяло на дистанционно обучение, в такъв режим ще се извеждат само паралелки, в които има заразени с COVID-19 ученици или учители. Членовете на щаба се обединиха около констатацията, че това е работещ механизъм. Ще бъде засилен контролът на филтрите за допускане на хора със симптоми и ще се прецизира установяването на контактните лица.

Представителите на Общините поискаха в контрола на училищните автобуси, да се включат и представители на Държавна автомобилна инспекция.

Ще продължат и проверките по изпълнението на приетите мерки в заведенията за хранене, нощните клубове, местата за настаняване и търговските обекти. В тях освен полицията, Регионална здравна инспекция и Областна дирекция по безопасност на храните, ще се включат и представители на общините. От сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и Асоциацията на заведенията заявиха готовност също да се включат.

Областният щаб взе решение и да се организира онлайн обучение за общопрактикуващите лекари по медицинския стандарт за лечение на пациенти с коронавирус.

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема