Режим на уличното осветление в Казанлък и селата

Заради тройно по-високите цени за електроенергия Община Казанлък въвежда режим на уличното осветление на територията на всички населени места на общината. В град Казанлък се прави контролирано регулиране на уличното осветление в часовете след 22:00 часа, като половината светещи осветителни тела се спират. За оптимизация на разходите за улично осветление по населените места към кметовете предстои издаването на заповед за създаване на организация по места за спиране на уличното осветление в градове и села между часовете 23:00 и 4:00.

moon kazanlak

Те трябва да направят оглед и да изготвят опис на всички осветителни тела с високо потребление (това са живачните лампи) за всяко населено място.

При едно и също потребление, сметките и цените за електроенергия само за улично осветление са увеличени тройно спрямо декември 2020 г. и декември 2021 г., съобщават от пресцентъра на Община Казанлък.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24