Парфюм с феромони – как да изберем?

Парфюм с феромони – как да изберем?

Какъв е начинът да бъдем възприемани като по-привлекателни, по-уверени, да привличаме противоположния пол и да общуваме свободно? Отговорът е парфюм с феромони. Освен, че този тип продукти стават все по-популярни, какво друго трябва да знаем за тях? Феромоните са летливи, невидими химикали, които се отделят от животни и хора. Те повишават привлекателността на противоположния пол.

Къде се произвеждат феромоните? При хората това се случва в препуциума и перианалните жлези, както и мастните и аксиларните жлези, субмаксиларните възли, слъзните жлези, черния дроб, устата, гениталиите. Следователно те присъстват в: слюнка, урина, плазма, вагинален и простатен секрет, сълзи и пот. От друга страна, един от най-важните източници на феромони са жлезите подмишниците.

Феромоните не се възприемат като аромати, тъй като не ги усещаме. Те действат подсъзнателно върху нервната система. Все още не е известно колко различни феромона произвежда човешкото тяло.

Как действат парфюмите с феромони?

Отделените от тялото феромони, както и тези, произведени по синтетичен път, подобряват нашата привлекателност и начина, по който ни възприемат околните. Феромоните принадлежат към групата на стероидите, които съществуват в тялото като женски полови хормони – естрогени и мъжки полови хормони – андрогени. Откъде идва идеята за производство на феромони в лаборатории? Естествените феромони отслабват с развитието на цивилизацията. Твърде бързият, интензивен начин на живот, многото химикали в околната среда и храната – намаляват силата им.

Затова и започват да се произвеждат парфюми с феромони. Те могат да бъдат разделени на две групи: без мирис, които могат да се комбинират свободно с любимия парфюм и такива, които имат начални, средни и базови нотки като обикновен аромат, но са допълнително обогатени със синтетични феромони. Достатъчно е да ги напръскате зад ушите и върху китките, за да подейства хипнотизиращата им сила. След около 6-8 часа нанасянето трябва да се повтори.

Как да изберем?

Напоследък популярността на тези вещества нарасна толкова бързо, че се появяват много продукти в парфюмерийния свят. Проблемът обаче е, че много от тях са по-скоро със слаб ефект. Това се дължи на факта, че производството на феромони е доста скъпо. По този начин някои производители умишлено ги разреждат или използват съединения, които имат теоретично подобно действие. На практика – те не носят очаквания резултат. Ето защо е толкова важно да избирате само продукти, произведени от реномирани компании, каквито ще откриете в онлайн магазин MAKEUP. От друга страна, ако вече сте решили да се сдобиете с такова средство, обърнете внимание дали е комбинирано с парфюм или е само концентрат. Във втория случай можете да ги нанесете директно върху кожата или да го смесите с любимия си аромат. Не е нужно да се притеснявате, че ефектът им ще е по-слаб – парфюмите не им влияят особено. Те могат евентуално да подобрят ефикасността им.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg