Писта за електрически радиоуправляеми модели (Формула 1/10) се открива в София

България ще има своя писта за Формула 1/10, макар и за електрически радиоуправляеми модели, които ще могат да се зареждат от изградената слънчева инсталация на Yellow със ток от Слънцето. Sofia RC Track ще бъде част от състезанията по радиоуправляеми модели в България и влиза в официалния календар на Българската федерация по автомоделни спортове. Откриването на пистата е на 1 април 2023 г.

Освен състезанията ще бъде дадено началото и на кръжок за деца, на който подрастващите ще могат да получат познания в областта на аеродинамика и съставни части на радиоуправляеми модели, настройки на окачвания, хибридни системи и принципи на силово предаване чрез електрически задвижващи системи.

Кръжокът ще се провежда всяка събота от 10:00 – 12:00 часа. Участниците ще могат да сглобят собствен модел или да вземат под наем. Пистата е дълга 250 метра, широка 2,5 метра и може да се кара в двете посоки. Има изградена вишка за състезатели и боксове за механици.

Пистата ще бъде отворена за всички желаещи да карат Формула 1/10 или други радиоуправляеми модели всеки делничен ден от 18:00 часа до 21:00 часа и събота и неделя от 10:00 часа до 21:00 часа, съобщиха инициаторите.

Pista

Pista 2

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber