Emma Hopkins

Британският посланик Ема Хопкинс разговаря с кмета на Стара Загора Живко Тодоров

Посланикът на Великобритания  у нас Ема Хопкинс се срещна и разговаря с кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Посланик Хопкинс обяви, че предстои кампания, чиято цел е представянето на британския бизнес в България и да се даде информация за перспективите за инвестиции.

Emma Hopkins stara zagora 02Ема Хопкинс прояви интерес, дали български студенти, завършили в английски университети, се завръщат обратно в България, както и към приоритетите за втория управленски мандат на Живко Тодоров.

Кмета на Стара Загора Живко Тодоров запозна посланикът с данъчната политика на общинското ръководство, условията за развитие на бизнес в общината и възможностите за инвестиции. Той представи европейските проекти, благодарение на които е изцяло обновен градският транспорт, подобрена е градската среда и инфраструктура, и е изградено депо за управление на битовите отпадъци.

Община Стара Загора няма кредити и дългове, затова може да си позволи да бъде финансово по-гъвкава, заяви градоначалникът. Живко Тодоров акцентира на важността на проектите за енергийна ефективност и възможността за производство на електроенергия от битови отпадъци. Той увери, че продължава да очаква нови инвеститори да дойдат в града, както и да се осъществят по-близки контакти с градове от Обединеното кралство.

Emma Hopkins stara zagora 03

 www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)