Биг Бенд Стара Загора и Белослава – очаквано добра комбинация на Jazzфест

Биг Бенд Стара Загора и Белослава – очаквано добра комбинация на Jazzфест 2024

На  фестивала „Цветовете на джаза“, третата вечер беше истински вълнуващо преживяване, а свободни места нямаше. Красотата на джаза, във всичките ѝ нюанси, показа старозагорският Биг Бенд с диригент Виктор Крумов, който е и директор на джазфеста. Той беше заедно със солистите Пламен Донев и Милен Стойков, с които дадоха старт на третата поредна джазова вечер в Стара Загора.

С притаен дъх остави публиката и Симона Динчева, носител на индивидуална награда „Млада Загора“ за 2024 г.

Сцената на древния Античен форумен комплекс „Августа Траяна“ покори и певицата Белослава, като се качи на нея заедно с Живко Петров, с който тази година правят 25 години творчески път. Любителите на джаза чуха за първи път световни класики, изпълнени от нея, както и най-новият ѝ сингъл “Душата ми”.

„Проектът Welcome to 74th street“, изпълнен с Живко Петров – пиано, Димитър Семов – ударни, Димитър Карамфилов – контрабас и Младен Димитров –  DJ Mr. Moon, отвори вратите към личната ми улица, озаглавена с рождената ми година – 74“ – сподели Белослава. Тя благодари на Община Стара Загора за красивите и значими фестивали, подарък за старозагорци и гости на града.

Във вечерта на 13 юни 2024 г. фестивалът предлага младежка джаз сцена, на която ще изгреят едни от най-гласовитите възпитаници на Националното училище по музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“. Програмата е наситена и предвижда много изненади за гостите, входът за всеки от фестивалните дни е свободен.

jazzfest stara zagora 2024 02

jazzfest stara zagora 2024 03

jazzfest stara zagora 2024 01 

новини Стара Загора  www.infoz.bg