Константин Тошков: Чинията е платното на готвача

Удоволствието от храненето е пълно, когато вкусно приготвеното ястие е поднесено в подходяща и привличаща погледа чиния, защото човек консумира и с очите. Това сподели Константин Тошков - собственик на фирма „Дотел”, която обслужва с висококачествено оборудване ресторантите на големите хотелски вериги в страната.

Дружеството е сред спонсорите на Шефс клуба и представи в ресторант „Форум” в Стара Загора част от изисканите съдове и прибори, които предлага на българския пазар. Те са изработени от водещи европейски фабрики с многогодишни традиции.

dotel - съдове за храненеЧинията е платното на един готвач. Разбира се, че е важно качеството на ястието, но не е без значение как ще бъде презентирано, защото човек освен с устата се храни и с очите, каза Константин Тошков.

Например, стек се сервира в т.нар. стекова чиния. Те е без борд, за да има свобода ястието. Задължително се поставя стек нож, който се отличава от останалите прибори, обясни управителят на „Дотела”.

Винаги се стремим да търсим най-новите продукти, материали, техники и тенденции в готвенето. Вярваме, че образованието както нашето, на готвачите, така и на целия сектор е важно за развитие на кулинарията в България, добави Константин Тошков.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bg