Книги дариха млажежите от ГЕРБ – Стара Загора на библиотеката в село Малко Кадиево

Близо 800 книги дариха млажежите от ГЕРБ – Стара Загора на библиотеката в село Малко Кадиево

Младите хора от ГЕРБ дариха близо 800 книги на Народно читалище „Митьо Станев“ в село Малко Кадиево и допринесоха за обновяване на книжния му фонд. Старозагорското село е едно от даваните за пример в общината – с богат културен и обществен живот.

Инициативата е по повод 15 септември и е продължение на станалата вече традиционна практика на Младежката организация на ГЕРБ – Стара Загора за обогатяване на читалищните блиблиотеки в селата от общината.

От кметството в село Малко Кадиево и местното читалище посрещнаха гостите си по традиция с пита хляб и мед.

„Преди 3 години, когато стартира кампанията “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека“, като част от инициативата на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Моника Панайотова “Доброволчевството – доброто в нас”, стана ясно, че допринасянето за книжното богатство в читалища в малките населени места трябва да не спира. Това се потвърди още с втората ни инициатива в общината, когато получихме пратки с книги от различни краища на страната и видяхме благодарността на хората, които четат редовно в селата“ - каза народният представител и областен координатор на Младежката организация на ГЕРБ в Стара Загора Радостин Танев. - „Целогодишно събираме книги, за да може не само да обновяваме стилово и жанрово библиотеките, но и да припомняме, че четенето на хартиен носител не е отживелица“ - допълни Танев.

„Благодарим, че сте тук и че не забравяте за жителите на Малко Кадиево“ - каза кметът на селото Теньо Тенев. „Общинската организация на ГЕРБ винаги са помагали с каквото могат и на читалището, и на пенсионерския клуб. С удоволствие приветстваме днес и младежката структура с добре дошли. Общият брой на книжния фонд на читалищната библиотека вече е над 5 хил. Тук се чете, тук има живот, а това е най-важното“ - допълни още Тенев.

selo malko kadievo knigi

www.infoz.bg

Теми: