Историята на Средно училище „Максим Горки“ – 60 години, показани в фотоизложба в Стара Загора

Историята на Средно училище „Максим Горки“ – 60 години, показани в фотоизложба в Стара Загора

Изложба под мотото „60 години в полет“, събираща цялата история на Средно училище „Максим Горки“, представиха ученици и учители в централната алея на Стара Загора. В изложбата са показани 30 табла със снимки и документален материал. Включени са действия от многообразния училищен живот, значими успехи, истории, които са част от училищния музей.

IMG 5206

Спомени от личните архиви на преподаватели и възпитаници са събирани, за да бъдат показани в сърцето на Стара Загора.

„Честита Баба Марта и честит празник на Средно училище “Максим Горки„. Пожелавам ви здраве и вдъхновение. Следя работата ви с възхищение и поздравявам всички ви, които обединени разкривате този полет във времето. 60 години са много, но и малко, защото съм убедена, че ви предстоят още много успехи и годишнини, които да празнувате все така запомнящо се“, поздрави ръководство и ученици зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова.

Гости на откриването на изложбата бяха още Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“, Диана Атанасова, началник на отдел „Култура“, Валентина Бонева, председател на Постоянната комисия по образование, наука и защита правата на децата на Общинския съвет, Цветана Иванова от Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

На 2 март 2023 г. в двора на училището ще се проведе 7-то издание на инициативата „Да съхраним българското“, а на 28 март, на рождения ден на своя патрон, отново в двора на училището ще бъде открит бюст-паметник на Максим Горки. Тогава подготвят и Ден на спортните предизвикателства.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg