В старозагорското село Преславен празнуват „Пътят на хляба“

За десети път старозагорското село Преславен организира празник на житото „Пътят на хляба“ на 24 юни. Програмата започва още от 9:00 часа с тръгване за нивата, а в 10:00 часа водосвет за здраве ще бъде отслужен преди ритуалното зажънване. Официалното откриване е предвидено за 10:45 часа, в централния парк на селото, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Поздрав към жители и гости на празника ще отправят гостуващи самодейни групи, а след празничната програма ще бъдат наградени победителите в конкурса „Най-вкусно тестено изделие“ и изложбата „Мое плодородно село“. Специална награда на кмета на селото за най-добър и атрактивен участник в музикалната програма е предвидена отново за победителя, а след това жътварско хоро ще се извие от гости и приятели на празника.

И тази година ще има богата съпътстваща програма с демонстрации по приготвяне на изключително вкусните преславенски гюзлеми, изложба на хлябове от старозагорски пекарни, детски кулинарен кът „Бабо, дай ми точилка“ и „Театър на трохите“ – Хлебна къща Стара Загора , както и атрактивна разходка с файтон до нивата за желаещите. На фотоизложба „10 години пътят на хляба“ ще могат да се насладят жители и гости на Преславен. Под наслов „С ръце и сърце за българското“ ще бъдат изложени щандове на творци и занаятчии.

hliab

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber