Затворете прозорците! Третиране против комари в Стара Загора на 3 и 4 август 2023

Допълнителна лаврицидна обработка на биотопите на комарни ларви, както и третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарат „Ци Ай“ 10 с активно вещество циперметрин и генератор за топъл аерозол ще се извърши на 3 и 4 август 2023 г. Началният час за стартиране на дейностите е 22:00 часа, ще работят паралелно няколко екипа в града.

Препоръчително е прозорците на домове и офиси да бъдат затворени в периода на активно пръскане, заради очаквано обилно количество пушек, уточниха от Община Стара Загора.

Дейностите на 3 август 2023 г. (четвъртък) ще се извършват в следните райони: територия на Административно бюро „Железник“ – 22:00 часа, територия на Административно бюро „Запад“ – 23:00 часа; територия на Административно бюро „Изток“ – 00:30 часа.

На 4 август (петък) обработката продължава на територия на Административно бюро „Зора“ – 22:00 часа; територия на Административно бюро „Кольо Ганчев“ – 22:30 часа; територия на Административно бюро „Лозенец“ – 23:00 часа и територия на Административно бюро „Център“ – от 00:00 часа.

Община Стара Загора може да направи промени в графика при появата на неподходящи метеорологични условия или технически причини.

stara zagora panoramma

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg