Централната избирателна комисия ще определи състава на Общинската избирателна комисия в Стара Загора

Централната избирателна комисия ще определи състава на Общинската избирателна комисия в Стара Загора. Това стана ясно днес, след като по време на консултациите представителите на партиите и коалициите не успяха да постигнат съгласие за секретарската позиция. Претенции към това място имаха „Продължаваме промяната – „Демократична България“, „Възраждане“ и ДПС.

Членовете на Общинска избирателна комисия са общо 13 – с един председател, от 2-ма до 4-ма зам.-председатели и един секретар.

В консултациите за местните избори, които ще се проведат на 29 октомври, участваха упълномощени представители на партиите и коалициите ГЕРБ – СДС, „Продължаваме промяната – „Демократична България“, „Възраждане“, „БСП за България“, Движение за права и свободи (ДПС), „Има такъв народ“, както и на Земеделски народен съюз.

До 25 август трябва да бъде подписан протокола от днес, а Община Стара Загора ще изпрати предложенията и документите до Централната избирателна комисия, която ще назначи ОИК – Стара Загора с конкретен състав, обяви Делян Иванов, секретар на Общината. 

konsultatsii 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg