Официално откриване на новата детска градина „Липа“ в Стара Загора

Новата детска градина № 9 „Липа“ в Стара Загора беше открита тържествено. „Поздравявам всички, които днес сте тук и заедно ще открием новото детско учебно заведение, от името на кмета на Община Стара Загора! Деца, ползвайте детска градина „Липа“ със здраве и удоволствие. Уважавайте и слушайте вашите учители, защото те са хората, които ще ви покажат света на знанието“ – каза по време на откриването ресорният зам.-кмет на общината Надежда Чакърова.

„За нас е важно, че градът ни има още едно модерно и съвременно място, където да се обучават, да играят, да създават приятелства най-малките старозагорци“ – допълни още тя и връчи поздравителен адрес и цветя на директора на детското заведение Мария Господинова.

Ивияна Димитрова от трета група „Морячета“ сподели с присъстващите красив стих, посветен на липата, и получи бурните аплодисменти на гостите.

Новото детско заведение е предназначено за деца от 3 до 6 години, които са разпределени в 4 групи. Изграждането на градината се подпомага с държавно финансиране по програма на Министерство на образованието и науката. Инвестицията в новата детска градина е в размер на 2,2 млн. лева - 2 млн. лева са подкрепа от Министерството на образованието и науката. Общата ѝ застроена площ е над 700 кв.м. На 15 септември градината прие своите първи възпитаници от 1-ва, 2-ра и 3-та групи.

Гости на официалното откриване бяха зам.-кметовете на Стара Загора Радостин Танев, инж. Янчо Калоянов, Красимира Чахова и Милена Желева, председателят на ПК по образование, наука и защита правата на децата на Общинския съвет Валентина Бонева и общински съветници, секретарят на администрацията Делян Иванов, главният архитект на Общината Младен Иванов, директорите на дирекции „Строителство и инвестиции“ Лариса Иванова и на „Общински проекти и контрол по строителството“ инж. Гергана Михайлова, началниците на отделите „Устройство на територията“ арх. Николай Василев и на „Образование“ Станимира Димитрова, областният управител Ива Радева и нейният заместник Теодора Нончева, началникът на РУО – Стара Загора Татяна Димитрова, общественият посредник Иванка Сотирова, директори и учители от училища и детски градини, медии. 

Lipa 1

Lipa 2

Lipa 3

новини Стара Загора  www.infoz.bg