▶️ Живко Тодоров: Няма да подпиша Акт 15 на водния проект, ако той не е изпълнен качествено

Водният проект в Стара Загора трябва да бъде отчетен до 15 декември 2023 г. пред управляващия орган. Това стана ясно на пресконференция на кмета Живко Тодоров, на която той представи обновения си екип, с който ще ръководи общината през следващите четири години. „Многократно предупреждавах ръководството на „Водоснабдяване и канализация“, че няма да подпиша Акт 15, ако всички дейности по проекта не са извършени качествено.

Това означава, че дружеството ще загуби финансирането. Освен това ще се наложи да възстановяват на ново доста тротоари, защото са направени безобразно, особено над ул. „Генерал Столетов“.  Трябва да се направи отводнителен канал на ул. „Христина Морфова“ и да се доасфалтират улици“ – обяви кметът.

Той добави, че лично той и специалистите от екипа му ще проверят всеки един участък как е възстановен.

Той изрази предположения, че заради оставащото кратко време до крайния срок, в който проектът трябва да бъде отчетен, не е изключено възстановителните дейности да се извършват 24 часа в денонощието.

Живко Тодоров коментира още, че от страна на държавното дружество липсва прозрачност и въпросите на журналистите относно изпълнението на водния проект остават без отговори.

 

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg