„Капсулата на славата“ с предмети на Стоичков гостува в Стара Загора

Стара Загора и Казанлък са следващите две дестинации, в които ще бъде изложена „Капсулата на славата“ на Христо Стоичков. От 20 март специално обособената инсталация гостува на филиала на Kaufland на адрес ж.к. „Казански“, ул. „Стамо Пулев" 2, в Стара Загора – градът, в който Камата стана Почетен гражданин.  От 10 април инсталацията ще може да бъде видяна и в Казанлък.

Турнето с исторически предмети на Стоичков ще премине през повече от 10 града до края на годината, за да предложи на клиентите на веригата едно незабравимо изживяване и да им припомни най-голямото постижение на българския футбол.

 „Капсулата на славата“ предоставя възможност на феновете на спорта у нас да видят националната фланелка на Христо Стоичков от грандиозното представяне на българския отбор по време на световното първенство в САЩ’94, когато националният отбор се класира на полуфинал, отстранявайки Германия на четвъртфинал с 2:1. Сред историческите вещи на Ицо са още бутонки и оригинално копие на най-престижната индивидуална награда „Златна топка“, която легендата на българския футбол получава през 1994 г. в Париж. Христо Стоичков е единственият българин и до днес, носител на значимото отличие.

Целогодишно всички посетители и гости на София имат възможност да посетят и Зала на славата "Христо Стоичков", за да разгледат постоянната експозиция и да научат още за легендата на българския футбол.    

Kapsula na slavata Stoichkov

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24