28-годишен мъж от ромски произход нападна акушерка в АГ комплекса в Стара Загора

Акушерка, постъпила на работа преди месец и половина в АГ комплекса на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, стана жертва на агресията на 28-годишен мъж от ромски произход, дошъл за изписването на бебето му.

Инцидентът е станал на 12 юли около 12 часа във фоайето пред приемния акушерски кабинет.

"Искаше да влезе с първото си дете в Отделението по неонатология, за да вземат новороденото бебе, но достъпът на външни лица в него е забранен" - разказа акушерката, пожелала анонимност. Тя обясни, че след като му е отказала, той станал агресивен и ѝ е извил ръката. "Направих си снимка на ръката. Имам само възпален нерв, но е посиняла е и подута. И днес съм на работа, но съм под страх" - добави акушерката.

Свидетел на акрегивното поведение става старши акушерът Виолета Димитрова. "Беше хванал колежката от приемен кабинет за едната ръка и я извиваше, а тя пищеше от болка. След като се намесих, той излезе и аз заключих вратата към фоайето. В следващия момент, както държеше двегодишното дете, със свободната си ръка строши стъклото на вратата" - съобщи Виолета Димитрова.

Агресивният мъж е отправил заплахи и към нея. "А ти си много добре записана на моята камера и ще видиш какво ще се случи с теб, вие трябва да умирате, не заслужавате да живеете" - сподели още старшата акушерка.

"Отново имаме негативно отношение на пациентите към работещите в сферата на медицинското обслужване лица" - коментира зам.-директорът на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" д-р Живко Желязков.

Работещите в АГ комплекса в Стара Загора събраха подписка, с която настояват пред ръководството на Университетската болница да бъде осигурена охрана. Зам.-директорът д-р Живко Желязков съобщи, че на този етап може да се постави паник бутон, който да бъде свързан с полицията.

28-годишният мъж, който беше задържан за 24 часа, вече е освободен. Образувано е бързо производство за хулиганство. Предстоят още разпити. Районна прокуратура - Стара Загора ще изяснява дали при извършване на деянието е било причинено телесно увреждане на лице от персонала.

www.infoz.bg