Стара Загора ще бъде домакин на турнир по стрийт фитнес

Стара Загора ще бъде домакин на турнир по стрийт фитнес

Турнир по стрийт фитнес ще се проведе на 22 юли от 9:00 часа в двора на Професионална гимназия по електротехника „Г. С. Раковски“ в Стара Загора. Спортният спектакъл е в рамките на кампанията „Ваканция без грижи“.

Целта е децата и младите хора да бъдат по-често на спортните площадки през лятната ваканция, като деца в неравностойно социално положение ще се състезават заедно с деца от семейна среда и чрез спорта ще създават нови приятелства.

Категориите за участие са: момчета до 17-годишна възраст, момчета над 17-годишна възраст, момичета над 14-годишна възраст. Участниците ще получат купи, медали, грамоти и много предметни награди, а всички победители в отделните категории, спечелили първо място, се класират за участие на финал в София, където ще бъдат настанени безплатно в хотел „Маринела“. Записването за участие става половин час преди старта на турнира.

Инициативата е подкрепена от Община Стара Загора, участниците в надпреварата ще бъдат поздравени от кмета Живко Тодоров. Организаторите от Националното сдружение на сираците в България благодарят за подкрепата и на хотел „Форум“ в Стара Загора. Събитието се провежда за осма поредна година с генералната подкрепа на хотел „Маринела“ - София и сдружение „Маринела“ - София.

www.infoz.bg

Теми: