Панхим инвестира в нова производствена линия

„Панхим” инвестира в нова производствена линия

„Панхим“ ООД откри нов цех за екструдиране на листове в Стара Загора. Инвестицията на фирмата, която е част от израелската компания „Плазит Полигал груп“, е за 10 млн. лева. Тя е свързана с изграждане на нова инфраструктура, производствена база и въвеждане в експлоатация на екструдираща линия за плоски листове, една от първите в Европа от този клас.

Основната част от технологичното оборудване по проекта - екструдерната инсталация за плътни листове, е закупена със средства по оперативна програма Иновации и конкурентоспособност 2014 - 2020 г. Общата сума на инвестицията по оперативната програма е 4 823 372 лева, от които 50% са безвъзмездна финансова помощ и 50% собствено съфинансиране. Новопостроената модерна производствена сграда, заедно с новата инфраструктура и допълнителното оборудване са изградени изцяло със собствени средства на "Панхим" ООД. Новата екструдираща линия ще увеличи капацитета на предприятието за производство на екструдирани плътни листове с допълнителни 7 хиляди тона годишно.

Домакини на събитието бяха Александър Белкин – управител на „Панхим“ и Амир Абрамович – генерален директор на „Плазит полигал груп“. Управителят на "Панхим" ООД - Александър Белкин, изрази гордостта си от реализирания само за една година проект.

Сред официалните гости на церемонията бяха посланикът на Държавата Израел в България Н.Пр. Йорам Елрон, областният управител на Стара Загора Гергана Микова и нейният заместник Красимир Червилов, а също и десетки представители на бизнеса в региона на Стара Загора и партньори на дружеството от различни краища на света.

panchim otkrivane

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Цената на петрола се срина. Икономическата блокада заради коронавируса и търговската война между Русия и Саудитска Арабия доведоха до свиване на търсенето и многократно увеличение на предлагането. Фючърсите в Лондон поевтиняха с 12,7% до най-ниско ниво от март 2002 г., а в Ню Йорк лекият американски суров петрол падна под 20 долара за барел

* * *
Унгарският премиер Виктор Орбан получи правото да управлява страната с укази, което поставя страната единствено под неговото командване. Парламентът на Унгария одобри правото на Орбан да "прескача" институцията за вземането на всички важни решения. Конституционният съд, в който Орбан има доверени лица, ще бъде основният орган, който ще може да перазглежда тези решения. Правителствата по целия свят поемат извънредни правомощия, за да се борят с коронавируса, блокирайки всички аспекти на ежедневния живот и затваряйки граници, на малко кабинети си позволяват подобни действия без да сложат крайна дата

 

Най-четеното от последните дни