Седмокласниците в Стара Загора получават подкрепа за външното оценяване от водещи математици

Седмокласниците в Стара Загора получават подкрепа за външното оценяване от водещи математици

В помощ на всички старозагорски седмокласници, по инициатива на преподавателите в Академията по математика и математикът Любомир Любенов, със съдействието на списание „Математика” и фондация „Миню Балкански”, са подготвени теми, чрез които учениците да се представят отлично на изпита след 7-и клас.

В материалите са очертани основните тенденции в темите за външното оценяване през последните 10 години, като са посочени и вариантите на решения на задачите. Специалистите са подготвили и анализ на основните грешки, които могат да бъдат допуснати по време на изпита.

Темите ще бъдат изпратени на всеки желаещ на електронния адрес на един от родителите му. Достатъчно е да се изпрати писмо на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с текст „Желаем да получаваме темите за подготовка за външното оценяване по математика за сина ми/дъщеря ми – ученичка в 7 клас на училище……….. в гр. /с. ………..”, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Желаем да бъдем полезни и да допринесем за висок резултат на повече деца“, допълват преподавателите от Академия по математика.

www.infoz.bg  www.infoz.bg