Безплатните социални услуги на Община Стара Загора ще се предоставят до края на седмицата

До края на тази седмица всички ползватели на Детска млечна кухня, Диетичния стол и Социалния патронаж в Община Стара Загора ще се възползват от безплатните услуги, независимо от отпадането на извънредното положение. От 18 май се възстановява заплащането на такси, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Detska kuhnq

Родителите на деца, които са закупили купони за Детска кухня през април, ще могат да ги използват чрез заверяване във всички филиали за получаване на храна. Гражданите, заплатили през март такса за Домашния социален патронаж и Диетичния стол, ще могат да използват сумите за доставка на храна през следващия период.

През април в община Стара Загора бяха въведени допълнителни социални облекчения за най-уязвимите групи от населението. От 1 март бяха освободени от такса ползвателите на Домашния социален патронаж и Диетичния стол, както и деца, посещаващи детска градина или детска ясла. В началото на април във всички пунктове на Детска кухня Стара Загора родителите на записаните деца получиха купони, осигуряващи безплатното ползване на услугата.

През периода ежедневно повече от 1000 възрастни и деца са получавали безплатно топла храна.

www.infoz.bg  www.infoz.bg