Поставиха люлка за деца с увреждания в Стара Загора

Поставиха люлка за деца с увреждания в Стара Загора

От 1 юни в парк „Артилерийски“ в Стара Загора заработи комбинирана люлка-везна, предназначена за деца в инвалидни колички, на възраст от 4 до 12 години. Люлката представлява везна, от едната страна на която стоят две деца или родители, а от другата страна на платформа се качва дете с инвалидна количка. Реално двете деца люлеят детето с инвалидна количка.

Така играта става споделена, поясниха организаторите от проекта „Различните деца на България“ и кампанията „Да играем ЗАЕДНО“.

Средствата за закупуване и монтаж на комбинираната люлка бяха събрани с кампания на Боен клуб „Атила“ в Стара Загора. Началото на дарителската акция беше поставено с благотворителна тренировка на открито в парк „Митрополит Методий Кусев“ на 1 март 2020 г. „Успешната кампания е плод на обединените усилия на много млади хора в нашия град, които повярваха в каузата. Надявам се да продължим в същия дух и да направим още хубави неща за децата. Нека тази площадка да се запълни“, каза Ивайло Георгиев, треньор в клуб „Атила“.

„Оформя се една пространство за забавление на децата със специфични потребности. Община Стара Загора ще търси варианти да се сложат и други уреди тук. Ние сме длъжни да направим всичко необходимо тези деца да се чувстват добре. Нека това да бъде един успешен старт“ - пожела Иванка Сотирова, зам.-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности.

Вече има идея да се закупи и въртележка, която също да се постави на площадката.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: