Децата ще пътуват безплатно в Стара Загора на 1 юни

По повод Международния ден на детето кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще спази добрата традиция и тази година, и осигурява безплатно пътуване на всички деца на възраст до 18 години в автобусите и тролейбусите на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД. Целта на жеста е да могат всички подрастващи да се включат в разнообразните прояви, които се организират през празничния ден в града.

park

Общинското ръководство отправя поздрав към малките старозагорци и им пожелава весело и безгрижно детство.


На 1 юни деца засаждат цветя в центъра на Стара Загора

Съюзът на архитектите в България – дружество Стара Загора, кани всички деца на акция по засаждане на цветя. Събитието ще се проведе на 1 юни от 10:00 часа на „зелените хълмчета“ в края на пешеходния булевард.

„Нека заедно да засадим цветя, за да направим Стара Загора още по-красива и зелена!“, призовават организаторите. По този начин да се възпитава отношението на най-малките към градската среда и те получават възможност сами да допринасят за красотата и цветността на околното пространство.

По време на акцията ще бъдат засадени 150 броя многогодишни цветя (импатиенс), подходящи за сянка.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24