Много музика и безплатен градски тур през уикенда в Стара Загора

Предстоящото издание на инициативата на Община Стара Загора и Туристическия информационен център за уикенд събития тази седмица е наситено с музика, аромат на череши и традиция безплатен градски тур. На 17 юни – петък, от 20:30 часа, клуб Drums ще бъде сцена за концерта на Петко Славов – композитор, басист, писател. На 18 юни, от 10:00 часа, пред Туристическия център ще бъде дадено началото на безплатния градски тур „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“.

Съботата предлага още емблематичния за село Кирилово Празник на черешата. Ароматният плод ще събере любители на фолклора, изложбите и веселието в 16:00 часа на центъра на населеното място. От 19:00 часа, в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се състои Национален конкурс за млади джаз изпълнители, както и концерт на Ансамбъл за ударни инструменти „Престо“.

На 18 юни е и забележителният двоен празник на акад. Крум Георгиев. Почетният гражданин на Стара Загора и доайен на фолклористите отбелязва с концерт своя 90-годишен житейски път и 70 години творчество в Оперния театър от 19:00 часа.

На 19 юни, неделя – пред Туристическия център от 10:00 часа ще започне обиколката по правите улици на Стара Загора с безплатния градски тур, но само ако е имало повече от 30 участници в събота.

17 19 uni 2022 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg