The Atlas of Beauty

Атлас на световната красота

“Аз съм фотограф от Румъния и напуснах сигурната си работа, за да започна нов живот. Преди две години напълних раницата си с най-нужното, взех фотоапарата си и се впуснах в околосветско пътешествие, за да снимам в естествена среда стотици жени, обградени от своите различни култури.” Така започва историята на Михаела Норок, чийто фотографски проект The Atlas of Beauty (Атлас на красотата), се радва на изключителна популярност.

Ето какво още споделя тя пред онлайн изданието Bored Panda:

“Проектът ми е посветен на многообразието, изобразено чрез портрети на различни жени. Фактът, че с минимален бюджет обиколих 37 страни, ме научи да се адаптирам бързо и лесно във всяка среда. Вече със сигурност смея да твърдя, че красотата е навсякъде и не е въпрос на козметика или размер, а на това да бъдеш себе си. Световните тенденции карат нас, жените, да изглеждаме и да се държим по един и същи начин, а всъщност ние сме красиви, именно защото сме различни. В крайна сметка, красотата е в очите на този, който гледа. Целта ми е да продължавам да пътувам и да снимам, за да превърна The Atlas of Beauty в огледало на различията и във вдъхновение за хората, които са себе си, въпреки всичко.”

А ето и част от вдъхновяващите кадри, които Михаела Норок е заснела до момента.

{responsivegallery}06-2015/beauty{/responsivegallery}

infoz autor Гергана Няголова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24