Къде да разположим вендинг автомата на работа?

Инсталирането на вендинг автомат е печеливш ход за всеки вид бизнес и полезна дългосрочна инвестиция. Ако подходите креативно по отношение на местоположението му, не само вашите служители, но и всички клиенти и посетители ще могат да получат вода, напитка или закуска. Още преди да закупите вашата вендинг машина, трябва да планирате нейното местоположение, който да ви гарантира лесен и бърз достъп до услугите ѝ.

Вендинг в офисното пространство

Без значение дали смятате да поставите само кафе автомат или и за закуски и напитки, определянето на правилното му място ще направи персонала ви доволен и продуктивен, а най-вече ще добавите стойност към вашия бизнес.

Ако имате персонал от над 80 човека, постоянен или нарастващ трафик, точното място на машината е от голямо значение.

Входове и изходи

Това е възможно най-доброто решение, за да сте сигурни, че както служителите ви, така и клиентите ще имат страхотно изживяване. Машината ще привлича вниманието и всеки ще има възможност да пазарува от нея желания продукт.

vending machine

Зона за отдих

Отличен начин да осигурите пълноценна почивка на служителите си е да поставите вендинг автомат в обособената стая или зона за отдих. Така по време на почивките ще могат да си купят топла напитка и да подкрепят силите си със закуска. Ще им спестите време да търсят алтернатива навън, а когато са на място и са добре отпочинали, ще бъдат по-продуктивни.

Чакални

Ако бизнесът ви предполага зони с чакащи за услуги хора, чакалните са подходящи за поставяне на машина за напитки и закуски. Дългото стоене на едно място, особено когато има и деца, може да е изнервящо, а вашата вендинг машина ще подобри изживяването на всички чакащи.

На открито или на закрито

Може да помислите да поставите машината си и на открито, но близо до входа. Много хора ще искат да консумират напитката си или закуската си навън. Все пак се осведомете дали покрай машината е достатъчно оживено и дали нямате конкуренция. Но ако смятате, че автоматът ви трябва да обслужва предимно вашия персонал, по-добър избор е на закрито.

Избор на местоположение при бизнес с вендинг

Ако сте започнали бизнес с вендинг машини, предлагащи популярни закуски и напитки, може да генерирате по-голяма печалба, ако добре обмислите местоположението на машините си. Сред факторите, които ще изиграят важна роля за избора ви, са дали на съответното място – на открито или закрито, има достатъчно натоварен трафик и има ли наблизо други автомати или заведения за храна и напитки. Някои от бизнес местоположенията ще бъдат по-стратегически от други.

vending avtomat

Не забравяйте също, че не можете да поставите навсякъде машината си без съответното разрешение и вероятно ще се наложи да се договаряте със собственика на имота.

Като най-подходящо разположение на вендинг машина се считат:

Търговски центрове

Те могат да бъдат на открито или на закрито и много хора прекарват дълги часове в тях. Макар че обикновено в подобни центрове има заведения за хранене, ще има желаещи да си вземат закуска, вода или кафе в движение, а така ще им излезе и много по-евтино. Служителите в магазините също ще ползват услугите на машината.

Образователни институции

Вендинг автоматите с подходящи закуски и напитки са добро решение за разположение на територията на училища и университети. Учениците и студентите ще могат бързо да си вземат необходимото, за да бъдат по-концентрирани по време на занятията.

Спортни центрове

Дали във фитнес център, или спортна зала, от автомат трениращите лесно ще получат бутилирана вода, за да предотвратят дехидратация. Ако храните в машината са здравословни, ще можете да разчитате и на по-висок оборот.

Болници и други здравни заведения

Обикновено в болниците, клиниките и др. здравни заведения има чакални, където пациентите може да се наложи да прекарат с близките си дълго време. С вендинг автомат ще им бъде осигурен достъп до храна и напитки денонощно. Трябва обаче да имате разрешение от здравното заведение за машината.

Увеселителни паркове и масови събития

Когато на големи открити пространства се провеждат спортни, културни и др. събития, на които се събира огромно количество хора, това изисква да имат достъп до храна и напитки. От вашата машина ще има такива, които ще искат да си купят по-евтино продукти, отколкото от близките доставчици.

Идеални места за разположение на вендинг машини са и жп гари, автобусни спирки, летища, метро станции, хотели, офиси, бензиностанции и др. – навсякъде, където човекопотокът е по-голям. Ваша е преценката дали по-рентабилно ще бъде да стане в открито, или закрито пространство.

В случай че не сте сигурни в собствения си сполучлив избор не само на местоположение, но и на тип вендинг автомат, може да потърсите за консултация услугите на надеждна вендинг компания. Важното е, че ще можете да осигурите 24-часов достъп до различни напитки и закуски – една бърза и комфортна възможност за вашите служители и за всички клиенти на бизнеса ви.

www.infoz.bg  www.infoz.bg