Цветът на енергията

Цветът на енергията

Макар че според календара посрещнахме пролетта на 21 март, времето не пропуска да ни напомни, че то е истинският господар на сезоните. Очакването за по-топли и слънчеви дни, през които да се наслаждаваме на богатството от багри, аромати и звуци на възраждащата се природа, прави този преходен период да изглежда още по-дълъг и тягостен. За човека пролетта освен сезон е също и състояние на духа, което можем напълно съзнателно да стимулираме и сами.

Plum blossom

В много култури пролетта е един от най-богатите на символи сезони, традиционно свързван с прераждането, обновените сили и вдъхновението. За да поканят положителната промяна в живота и дома си, различните народи извършват специфични ритуали. Тук ще дадем няколко примера, които могат да ви подскажат отправна точка и идеи при личните ви планове за пролетна промяна.

В Япония се провежда един от най-емблематичните пролетни ритуали в света – ханами, при който хората се събират под цъфтящи вишневи дървета, за да се възхитят на красотата им и да отпразнуват природната преходност на живота. Нежните розови или бели цветчета са символ на обновлението, а когато са в пълния си разцвет, те са спиращо дъха изживяване. По време на ритуала ханами японците се събират и освен на гледката, се наслаждават на храна и напитки в компания. Това е време на радост и празнуване и напомняне колко е важно да живеем пълноценно настоящия момент.

В Китай пролетта също се свързва с черешовия цвят, но символиката е по-различна. Тук той е символ на женската красота и любов, а сливовият цвят, от друга страна, олицетворява смелост, надежда и издръжливост. И двата цвята са обичани заради красотата си и надеждата, която носят за бъдещето.

Holi festival

Празникът Холи отбелязва настъпването на пролетта и се отбелязва в Индия. Този жизнен празник е време хората да се съберат и да хвърлят ярко оцветени прахове, символизиращи пристигането на пролетта и радостта от новото начало. Фестивалът се свързва и с триумфа на доброто над злото, което го прави време за прошка, помирение и ново начало.

Един от най-обичаните символи на пролетта в Съединените щати са цъфналите вишни във Вашингтон, окръг Колумбия. Тези дървета са подарък от Япония през 1912 г. и са се превърнали в символ на трайното приятелство между двете страни. Всяка година хора идват от различни краища на страната, за да се любуват на цъфтежа и да отпразнуват пристигането на пролетта.

В България освен с очакването на щъркелите и първите пролетни цветя тази пролет идва с политически разправии и с желание за парламент и редовно правителство, които да работят в полза на хората. Някои българи очакват също и чудеса от ценовата хипноза, която служебното правителството с непазарни механизми се опитва да приложи спрямо стоки, които са най-масови. Ще е нужна енергия и воля за изпълнението на тези задачи. HELL Black Cherry

За някои презареждането с енергия е част от личната дневна мотивация, за която им помага и напитката HELL Energy. През тази пролет се разширява гамата от енергийни напитки на българския пазар, като се добавя и вкуса Black Cherry. Той ще остане в постоянното портфолио на производителя. Напитката е без консерванти и с обичайните 32 mg на 100 ml кофеин и 5 вида витамина от групата B. Кенчето е със свеж дизайн и е направено от безкрайно рециклируем алуминий. С освежаващия си вкус, тази напитка е отличен начин да дадете тласък на своите пролетни дейности и да направите деня ползотворен.

Независимо дали се наслаждавате на ханами пикник под цъфналите черешови или други дръвчета, които се срещат и в България; празнувате с приятели или разхождате в близкия парк, за да се полюбувате на пролетната красота, винаги е добре да опитате нещо свежо и ободряващо.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg