Боян Иванович е директор „Корпоративни комуникации“ на „Yettel България“

Боян Иванович е новият директор „Корпоративни комуникации“ на „Yettel България“, като поема позицията от юли 2023 г. Боян Иванович ще отговаря за корпоративните комуникации на компанията, включително вътрешни и външни комуникации, връзки с медиите, партньорства, корпоративни събития и кризисни комуникации.

„Щастливи сме да приветстваме Боян Иванович в нашия екип. Неговият уникален поглед върху корпоративните комуникации и медиите несъмнено ще окаже значително въздействие върху Yettel и сме уверени, че приносът му ще даде силен тласък на стратегическите ни инициативи“, заяви Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на „Yettel България“.

Boyan Ivanovich

Преди да се присъедини към Yettel Боян Иванович създава забележително портфолио в сферата на корпоративните комуникации, като консултира и управлява на местно ниво комуникациите на световни марки в технологичния, бързооборотния и фармацевтичния сектор. Той е основател на една от водещите платформи за технологични новини и е бил редактор в известни български новинарски и технологично ориентирани медии.

Боян Иванович е заемал и лидерска позиция в агенция за стратегически комуникации и в редица браншови асоциации, включително Българска асоциация за управление на проекти (IPMA) и Interactive Advertising Bureau (IAB България), съобщиха от „Yettel България“.

Боян Иванович притежава докторска степен по „Теория на журналистиката и медиите“ от Софийски университет „Св. Кл. Охридски“.


За Yettel

Yettel е новият телекомуникационен бранд на PPF Telecom Group, въведен през 2022 г. за пазарите в България, Сърбия и Унгария. Поставяйки клиента на първо място, мисията на Yettel в предоставянето на свързаност и дигитални услуги е ясна: да помага на хората да постигнат баланс в живота.

„Yettel България“ („Йеттел България“), част от PPF Group, е телекомуникационна компания, предоставяща свързаност на над 3 милиона потребители с хора, устройства и бизнеси. До март 2022 г. компанията присъства на българския пазар като „Теленор България“. През 20-годишната си история на българския пазар компанията изгради силна репутация на пионер в областта на безжичните мрежи и отвъд тях, като стартира първата търговска 4G мрежа в България през 2015 г., първата VoLTE услуга през 2018 г. и проправи пътя за развитието на 5G с първия тест на 5G мрежа в страната. Водещият в сектора подход на Yettel към инфраструктурата спечели пет последователни сертификата Best in Test, присъдени от световната организация umlaut, която определя златния стандарт в сектора.

Днес „Yettel България“ има повече от 1800 служители, разполага с над 180 магазина за продажба на дребно, а мобилната ѝ мрежа покрива над 99% от населението на България.

www.infoz.bg  www.infoz.bg