Обявена е програмата на турнира Bellum Gens Elite Stara Zagora 2024

Първокласният турнир в сферата на електронните спортове Bellum Gens Elite Stara Zagora 2024, което ще се проведе отново в Стара Загора от 4 до 8 септември 2024 г. вече има обявена програма. 16 от най-добрите играчи в света по StarCraft II ще се състезават за награден фонд от 10 000 американски долара. Мястото за провеждане на състезанието е Летен театър Стара Загора.

Bellum Stara Zagora

Публиката ще може да наблюдава на живо емблематични играчи, които ще бъдат на сцената на Летния театър. Билетите за събитието вече са в продажба в системата на Eventim и цените им, които зависят от позицията на местата, започват от 80 лева и достигат 195 лева, като един билет важи за целия период на събитието.  

Каква е програмата?

Зрителите, желаещи да се регистрират предварително могат да го направят на 4 септември 2024 г. от 12:00 часа. На 5 септември се дава стартът с официално откриване от 14:00 часа, а началото на турнира е половин час по-късно. На 6 и 7 септември 2024 г. турнирният ден започва отново в 14:00 часа. Кулминацията е през последния ден – 8 септември, когато се открива церемонията на финалния ден, отново с начален час 14:00 часа, а битките ще започнат от 14:30 часа. Феновете на електронните състезания ще станат свидетели на живо на финалната церемония от 19:30 ч. И през четирите дни регистрацията е от 12:00 часа.

Повече за StarCraft II

StarCraft II е научнофантастична видеоигра, създадена от Blizzard Entertainment като продължение на успешната игра StarCraft (издадена през 1998 г.) Действието се развива във виртуалното бъдеще и се представлява сблъсък между три различни раси за получаване на галактическа власт. Всеки от играчите може да избере една от тях за своето развитие и преживяване в играта.

Играта предлага безплатен достъп до части от режимите за мултиплейър и за самостоятелна игра, но и платени надстройки, които играчите могат да купят, за да получат предимства и допълнително изживяване.

Играта StarCraft II се превърна в електронен спорт, които протичат под формата на турнирни надпревари. През тази година в Рияд, Саудитска Арабия, ще се проведе Esports World Cup 2024 (от 14 до 18 август 2024 г.) с награден фонд от рекордните 1 милион долара. Това е показателно, че индустрията на видео игрите и базираните на тях електронни спортове са събират не само привърженици, но и сериозно финансиране.

През 2024 г. StarCraft II има около 5 милиона активни месечни потребители. Този брой на почитатели все още е много далеч от World of Warcraft (WOW) – игра, която събира около 125 милиона играчи, като двете заглавия на Blizzard са с различни жанрове и аудитории.

xdefiant ubisoft copy

Други новини за геймъри

За мнозина геймъри обаче цитираните горе имана са "динозаври". И погледите често са насочени към нови заглавия. XDefiant например стартира официално на 21 май 2024 г. за PlayStation 5, Xbox Series X/S и компютърни системи. Името обаче е популярно сред любителите на шутъри поне от година по-рано. През април 2023 г. XDefiant става една от най-гледаните игри в Twitch (видеопалтформа и социална мрежа за геймъри). Налични са и специализирани сайтове, на които можете да видите оферти с цени на xdefiant акаунти. На 2 юни 2024 г. XDefiant достигна 1 милион уникални играчи и се превърна в най-бързоразвиващата се игра на своите създатели от Ubisoft.

 

  www.infoz.bg