Собствениците на SEOMAX придобиват дялове от GombaShop

Собствениците на SEOMAX придобиват дялове от GombaShop

Собствениците на дигитална агенция SEOMAX придобиват 25% от най-популярната и утвърдена платформа за създаване на онлайн магазини в България – GombaShop. Сделката беше финализирана в края на май 2024 г. и чрез нея Любомир Атанасов и Петър Дяксов придобиват дяловете на създателите на SuperHosting.bg.

Решението за инвестицията в GombaShop е резултат на няколко години успешна съвместна работа и партньорство с дигитална агенция SEOMAX. Очаква се тази сделка да доведе до значителни иновации, растеж и развитие на GombaShop. Петър Дяксов и Любомир Атанасов влизат в сделката със своя дългогодишен опит в електронната търговия, който ще надгради и доразвие платформата. Тяхната визия включва още утвърждаване на лидерската ѝ позиция в страната, както и разширяване на пазарния дял на платформата в Сърбия и в други страни от Източна Европа.

„Тази инвестиция е поредната стъпка в нашата дългосрочна стратегия за разширяване на присъствието ни в сектора на електронната търговия, която ни дава възможност да подкрепим и развием българския бизнес“, коментира Любомир Атанасов.

Поводът за продажбата е свързан с развитието на платформата. „Нашият основен мотив за сделката е, че новите собственици ще допринесат активно за развитието на GombaShop, защото след излизането ни от SuperHosting.bg се фокусираме върху реализирането на други проекти“, подчерта Любомир Русанов, един от създателите на SuperHosting.

Останалите дялове в GombaShop са разпределени между двамата основатели и създатели на компанията, Георги Костов и Петър Михайлов. Компанията е основана в началото на 2013-та година, а платформата стартира своята дейност през 2014-та година. GombaShop (софтуерна платформа за изграждане на онлайн магазини) обслужва над 2500 активни онлайн търговци, като до 1 юни 2024 година почти 60 000 търговци са заявили създаване на онлайн магазини. Според данни от компанията, оборотът, генериран в магазините, използващи GombaShop възлиза над 100 милиона лева годишно, а направените поръчки за последните 12 месеца са 1,7 милиона лева.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg