Кондиционният треньор Пламен Липенски ще изведе отбора на "Берое" в Монтана

„Берое“ ще излезе на 10 април от 17:15 часа в Монтана срещу едноименния отбор в двубой от 28-ия кръг на шампионата. През изминалата седмица, ден след поражението от ЦСКА, клубът се раздели с наставника Петър Хубчев и екипа му, който беше начело на отбора 4 години.

Засега в „Берое“ остава единствено кондиционният треньор Пламен Липенски, който ще изведе тима в днешния мач, съобщиха от пресцентъра на зелено-белите.

В лагера на беройци двубоят със сигурност ще пропуснат контузените Георги Андонов и Бенджамин Морел. От групата отпаднаха Владимир Зафиров, Георги Божилов и Педрито, а в състава се завръща изтърпелият един мач наказание Веселин Пенев.

В миналия кръг на първенството „Берое“ отстъпи като гост на „Левски“ с 0:1, а малко по-рано в същия ден „Монтана“ като домакин отстъпи на „Славия“ с 0:3. Във временното подреждане, преди изиграването на настоящия кръг „Берое“ е на четвърта позиция с актив от 36 точки, а „Монтана“ е последен със 17.

Георги Кабаков от Пловдив ще бъде главен арбитър на двубой, а негови първи помощници ще са Мартин Маргаритов също от Пловдив и Мартин Венев от София. Допълнителни рефери са софиянците Ангел Ангелов и Ангел Баялцалиев, а четвърти съдия е Димо Вълчев от Варна. Делегат на БФС е Марин Раковски от София, а Димо Момиров от Варна ще постави оценка на съдийството.

Двубоят ще бъде 14-и между двата отбора на ниво „А“ група. Досега "Берое" са надделявали четири пъти, а пет са победите на сметката на „Монтана“. Двубоите, завършили без победител, са четири, а головата разлика е равна – 14:14.

"Монтана" - "Берое"

infoz autor www.infoz.bg (по информация на www.beroe.bg)